BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTaksim bombacısının ilk ifadesinden detaylar ortaya çıktı----

Taksim bombacısının ilk ifadesinden detaylar ortaya çıktı

Taksim bombacısının ilk ifadesinden detaylar ortaya çıktı
16 Kasım 2022 - 19:40 www.finansgundem.com

Bankta neden 40 dakika bekledi, talimatı kimden aldı? İşte Taksim bombacısının ilk ifadesinden detaylar

Taksim'de düzenlediği bombalı saldırıda 6 kişinin ölmesine, 81 kişinin de yaralanmasına neden olan terörist Ahlam Albashir'in ilk ifadesine ilişkin detaylar ortaya çıktı. Terörist, bankta neden 40 dakika kaldığını da sorgusunda itiraf etti. Albashir, 40 dakika boyunca örgütün sözde üst düzey sorumlusu "Hacı" kod adlı teröristten talimat beklediğini ve talimatı almasının ardından kaçtığını belirtti.

İstanbul'da pazar günü İstiklal Caddesi'ne düzenlenen bombalı saldırıda 6 vatandaşımız hayatını kaybederken, 81 vatandaşımız da yaralandı. Olayın ardından İstanbul polisi tarafından gerçekleştirilen baskında bombayı banka bıraktığı tespit edilen Suriye uyruklu Ahlam Albashir kıskıvrak yakalandı. Yakalanmasıyla birliktekadın terörist Ahlam Albashir'in (23) saldırıyı nasıl gerçekleştirdiği de ortaya çıktı.

Saat 15.17'de Taksim Meydanı'nda yürüyen ve İstiklal Caddesi'ne giriş yapan terörist Ahlam Albashir, saat 15.30'da İstiklal Caddesi'nde patlamanın yaşandığı banka oturdu. 40 dakika boyunca bankta oturarak vakit geçirdi.

Bankta neden 40 dakika bekledi, talimatı kimden aldı? İşte Taksim bombacısının ilk ifadesi

PKK militanı Ahlam Albashir ile birlikte hareket eden başka bir örgüt üyesi, Ahlam Albashir'in bankta otururken fotoğraflarını çekti ve hemen Ahlam Albashir ile firari Bilal Hassan'ın İstanbul'a gelişini sağlayan ve Ayn El Arab'tan saldırının talimatını veren "Hacı" kod adlı kişiye gönderdi.

Bankta neden 40 dakika bekledi, talimatı kimden aldı? İşte Taksim bombacısının ilk ifadesi

Kadın terörist Ahlam Albashir talimatı bekledi. Fotoğrafları inceleyen "Hacı" kod adlı terör örgütü PKK'nın sözde sorumlusu talimatı verince kadın terörist Ahlam Albashir bombayı Banka bıraktı ve kaçtı. Resmi ifadesine bugün başlanması planlanan ve yakalandıktan sonra kendisiyle yapılan ön mülakatta yaşananları bu şekilde anlatan kadın terörist Ahlam Albashir'in o mülakatta "Talimat gelince bombayı bırakıp kaçtım" dediği bilgisi verildi.

Polisin olaydan sonra bilgi sahibi olmak için yaptığı mülakatta Albashır'ın, "Bombalı eylem talimatını 'Hacı' kod adlı terörist verdi. Ben bankta otururken başka bir örgüt üyesi fotoğrafımı çekti. Hacı isimli terörist kalabalığa baktı ve patlat talimatı verdi. Ben de o talimatın ardından banktan kalktım ve bombayı patlattım" dediği ortaya çıktı. Albashır'ın resmi ifadesine ise dün akşam saatlerinde başlandığı öğrenildi.

Bankta neden 40 dakika bekledi, talimatı kimden aldı? İşte Taksim bombacısının ilk ifadesi

PKK'nın sözde sorumlularının yazışmalarında kadın bombacıyı Taksim'den kaçıran Ammar Jarkas'a, "Bilal Hassan bizim için önemli. Mutlaka Bulgaristan'a geçsin. Kızın ise Yunanistan'a geçmesini sağlayın. Geçirilemiyorsa da kafasına kurşun sıkarak olduğu yerde infaz edin" şeklinde talimat verildiği öne sürüldü.

Tespit edilen yazışmalardaki plana göre; Bilal tarafından Edirne üzerinden PKK'nın Yunanistan'daki Lavrion Kampı'na kaçırılacak olan Albashir burada infaz edilecekti.

Genelkurmay Başkanı Güler, ABD'li mevkidaşı ile İstiklal'deki terör saldırısın görüştü

 

İstiklal bombacısı böyle yakalandı!

 

İstiklal Caddesi, yaya trafiğine tekrar açıldı

 

İstiklal Caddesi'nde patlama: 6 can kaybı, 81 yaralı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)