BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİşte uluslararası güç, işte o ihraç----

İşte uluslararası güç, işte o ihraç

İşte uluslararası güç, işte o ihraç
06 Haziran 2013 - 17:58 www.finansgundem.com

DenizBank, 413 milyon TL’lik Varlık Teminatlı Menkul Kıymet ihraç etti

Müşterilerinin ihtiyaçlarına uygun yenilikçi ve özel çözümler sunan DenizBank, yurt dışı kurumsal yatırımcılara yeni bir alternatif daha sundu. DenizBank yurt dışında yerleşik nitelikli yatırımcılara satılmak üzere daha önce SPK’dan onayı alınan toplamda 300 milyon euro karşılığı TL tutarındaki Varlık Teminatlı Menkul Kıymet (VTMK) ihracı kapsamında ilk tertip olarak 413 milyon TL tutarında 3 ve 5 yıllık ihraç yaptı. Varlık Teminatlı Menkul Kıymet işleminin teminatını ise DenizBank’ın KOBİ kredileri oluşturdu. UniCredit AG Londra tarafından düzenlenen işlemde Deniz Yatırım ise aracı kurum olarak görev yaptı.
DenizBank’ın VTMK ihracına EIB (Avrupa Yatırım Bankası), IFC (Uluslararası Finans Kurumu) ve EBRD (Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası) yatırım yaptı. EIB’den gelecek 239 milyon TL tutarındaki kaynak KOBİ’lerin finansmanında, IFC’den gelecek 125 milyon TL kaynak tarım kredilerinin finansmanında, EBRD’den gelecek 49 milyon TL tutarındaki kaynak ise enerji verimliliğinin arttırılması ve yenilenebilir enerjinin yaygınlaştırılmasına yönelik oluşturulmuş ve Avrupa Birliği Komisyonu tarafından desteklenen Genisletilmis TURSEFF (Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansmanı) Programı kapsamında, KOBİ’lerin enerji verimliliği projelerinin finansmanında kullanılacak.
DenizBank’ın uluslararası gücü
Varlık Teminatlı Menkul Kıymet ihracıyla ilgili açıklama yapan DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, yaptıkları işlemle birlikte DenizBank’ın uluslararası piyasalarda sahip olduğu güvenin ve gücün bir kez daha tescil edildiğini söyledi. Ateş, “İhraç ettiğimiz Varlık Teminatlı Menkul Kıymetler Moody’s tarafından A3 notu aldı, bu da bize duyulan güvenin önemli bir göstergesi.  Söz konusu işlem ile birlikte uluslararası kalkınma kuruluşlarından sağladığımız uzun vadeli finansman tutarı 3 milyar TL’ye ulaştı. Denizbank, bu anlamda sektördeki lider bankalardan biri olmaya devam etmektedir. Varlık Teminatlı Menkul Kıymetlerimize uluslararası finans kuruluşlarının gösterdiği yoğun ilgi aynı zamanda Türk bankacılık sektörünün istikrarlı yapısına ve başarısına olan güvenin göstergesidir. Elde edilen kaynağı Türkiye ekonomisinin dinamosu olan KOBİ’lerimizin ve Türkiye’nin geleceğinde önemli bir misyonu olan tarım sektörünün finansmanında kullanacağız. DenizBank olarak gerek yurt içinden gerekse yurt dışından yeni kaynaklar yaratıp Türkiye ekonomisinin daha da ilerilere gitmesinde çaba göstermeye devam edeceğiz. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.” dedi.
 DenizBank hakkında
DenizBank, gelişmekte olan Türk denizcilik sektörüne finansman sağlama hedefi ile bir kamu iktisadi teşebbüsü olarak 1938 yılında kurulmuştur. 1997 yılının başında, bir bankacılık lisansı olarak Zorlu Holding tarafından Özelleştirme İdaresi'nden satın alınan DenizBank’ı, Avrupa'nın önde gelen finans gruplarından Dexia Ekim 2006’da bünyesine katmıştır. 6 yıl boyunca Dexia’nın ana hissedarlığında faaliyetlerini sürdüren DenizBank, 28 Eylül 2012 itibariyle Rusya’nın en büyük ve köklü bankası Sberbank çatısı altında hizmet vermeye devam etmektedir. DenizBank, kısa süre içerisinde Türkiye’nin sayılı bankalarından biri haline gelmiştir. 2003 yılında çeşitli finansal hizmetleri aynı çatı altında toplayan bir “finansal süpermarket” oluşturmak amacıyla DenizBank Finansal Hizmetler Grubu kurulmuştur. DenizBank Finansal Hizmetler Grubu’nda DenizBank’ın Türkiye’nin 81 ilinde ve yurt dışındakilerle toplam 640 şubesi ve 12.070 kişilik kadrosu bulunmaktadır. DenizBank Finansal Hizmetler Grubu'nda DenizBank'ın yanı sıra altı yerli ve üç uluslararası finansal iştirak, dört yerli finansal olmayan iştirak ve Bahreyn'de bir şube bulunmaktadır. DenizYatırım, EkspresYatırım, DenizYatırım Ortaklığı, DenizPortföy Yönetimi, DenizLeasing, DenizFaktoring, Intertech, DenizKültür, Bantaş ve Pupa grubun yerli; Eurodeniz, DenizBank AG ve DenizBank Moscow ise uluslararası iştirakleridir.
Sberbank hakkında
Rusya’nın en büyük bankası olan Sberbank, Rusya’daki bankacılık sektörü aktiflerinin yaklaşık üçte birini elinde bulundurmaktadır. Sberbank’ın kurucusu ve ana hissedarı olan Rusya Merkez Bankası, banka hisselerinin %50’si ile bir adet oy imtiyazlı hissesine sahiptir. Bankanın diğer hisseleri, 245.000’den fazla gerçek ve tüzel kişiye aittir. Rusya’daki en geniş şube ağlarından birine sahip olan bankanın yaklaşık 19.000 şubesi ve yapısal iç birimleri bulunmaktadır. Bankanın uluslararası ağı, Bağımsız Devletler Topluluğu, Orta ve Doğu Avrupa ülkeleri ile Türkiye dahil olmak üzere 20 ülkede yer alan iştirakler, şubeler ve temsilciliklerden oluşmaktadır. Eylül 2012’de Sberbank, konsolide aktif bazında Türkiye’nin 6. büyük özel bankası ve 9. büyük bankası konumunda olan DenizBank’ın hisselerinin satın alınması işlemini tamamladı. Sberbank, Rusya Merkez Bankası tarafından verilen 1481 no’lu genel bankacılık lisansına sahiptir. Resmi web sitesi : www.sberbank.ru
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)