BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİşte Rusların görmek istediği dolar kuru----

İşte Rusların görmek istediği dolar kuru

İşte Rusların görmek istediği dolar kuru
28 Mayıs 2023 - 10:00 www.finansgundem.com

Yapılan bir ankete göre, Rusların çoğu dolar kurunun 50 rubleyi geçmemesi gerektiğini düşünüyor.

Rusya'da yapılan bir araştırmaya göre, Rusların büyük çoğunluğunun döviz kuruna kayıtsız olmadığını ortaya çıkarken, ankete katılan vatandaşların yarısından fazlası dolar kurunun 50 rubleyi geçmemesi gerektiğine inanıyor.

Çevrimiçi alternatif mikro kredi hizmeti Moneyman tarafından yapılan araştırmalara göre, katılımcıların yüzde 62,5 ile çoğunluğu, Rusya’da ABD dolarının değerinin 50 rubleyi geçmemesini isterken, her altı kişiden biri (yüzde 17,3) ideal dolar kurunun 50-60 ruble bandında olduğunu, yüzde 10,2’si ise dolar kurunun 60 ila 70 ruble arasında olması gerektiğini söyledi.

Gazetemru'nun haberine göre, yanıt verenlerin yüzde 4,3’ü doların 70-80 ruble bandında bulunmasının iyi olduğunu belirtirken, analistler, Rusların yüzde 2,8’inin 80 rublenin üzerindeki dolar kurunu avantajlı bulduğunu tespit etti.

Ankete katılanların yüzde 72,2 ile büyük çoğunluğu döviz kurlarını izlediğini ve kayıtsız kalmadığını söylerken, Rusların neredeyse üçte biri (yüzde 27,8) bu konuyla ilgilenmediğini bildirdi.

Aynı zamanda, ankete katılanların yalnızca yüzde 9,2’si dolar cinsinden tasarrufu olduğunu belirtirken, geri kalan yüzde 90,8’lik kısım ise dolara sahip olmadığını söyledi.

Rusya'nın altın ve döviz rezervleri azaldı

 

Ruble için yüksek oynaklık uyarısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)