BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİşte G20'den çıkan faiz kararı!----

İşte G20'den çıkan faiz kararı!

İşte G20'den çıkan faiz kararı!
20 Temmuz 2013 - 18:55 www.finansgundem.com

G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları toplantısı sona erdi. İşte mutabaka vardıkları karar...

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın Türkiye’yi temsil ettiği G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları toplantısı sona erdi.

Toplantı sonrası basına değerlendirmede bulunan Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, G20 finans yöneticilerinin faiz oranlarının düşük seviyede tutulması konusunda mutabakata vardığını söyledi.
Her durumda düşük faiz oranlarının devam edeceğini kaydeden Rus bakan, “Bu anahtar bir karar. Para ucuz kalacak…” dedi.
Toplantıda düşük Faiz oranları ile birlikte ülkelerin rezerv kur politikalarını nasıl geliştirecekleri ve bu politikanın gelişmekte olan ve gelişmiş ülkelere nasıl etki yapacağını değerlendirdiklerini kaydeden Siluanov, sadece ABD’nin para politikalarında kolaylaştırmayı sıkılaştıracağı sinyalinin tüm piyasalarda ciddi karşılık verdiğini hatırlattı. Siluanov bu yöndeki kararların her ülkenin kendi makroekonomik durumları ile ilgili olduğunu da hatırlattı.
Siluanov ülkelerin borçlanma yönetimleri ile ilgili yeni prensiplerin yer aldığı taslak bir metnin Ekim ayında yapılacak finans forumunda kabul edilebileceği bilgisini verdi. G20 çerçevesinde 8-9 Ekim’de yapılacak forum Uluslar arası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası tarafından planlanıyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)