BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİşte en cazip ve en kötü yatırım seçenekleri----

İşte en cazip ve en kötü yatırım seçenekleri

İşte en cazip ve en kötü yatırım seçenekleri
16 Eylül 2013 - 17:01 www.finansgundem.com

Dünya çapında 300 binden fazla kişiyle yapılan ankete göre yatırım için en cazip ve en kötü ülkeler hangileri?

Finansal piyasalara yayın yapan Bloomberg Ajansı'nın üç ayda bir yaptığı global anketin sonuçları yayımlandı. Habertürk ekonomi yazarı Abdurrahman Yıldırım, bugünkü köşesinde söz konusu anketin sonuçlarını değerlendirdi.
İşte Yıldırım’ın o yazısı;
Bloomberg'in 900 çalışanı yanında dünya üzerinde Bloomberg terminali kullanan 300 binden fazla katılımcının yanıtladığı anket, finansal piyasaların olası risklerini ve fırsatlarını kapsıyor.
Finansal tecrübesi yüksek piyasa profesyonelleriyle yapılan anket, FED'in parasal genişlemeden çıkışı başlatacağı bir dönemde yatırımın adresi olarak ABD, AB ve İngiltere'yi; araç olarak da hisse senedi, dolar ve gayrimenkulü gösteriyor.
Küresel çapta faizin yükseleceği tahmin edildiğinden, başta ABD, AB ve Japonya hazine tahvilleri olmak üzere borçlanma senetlerinden kaçış öngörülürken, Çin küresel ekonominin en büyük riski gibi kabul ediliyor. Anketten çıkan önemli sonuçlar şöyle özetlenebilir:
■ Global ekonomi için en büyük risk yüzde 32 ile Çin'in ekonomik yavaşlaması, yüzde 26 ile ABD'nin mali konularda çıkmaza girmesi ve yüzde 17 ile Avrupa borç krizi. Suriye'de savaş riski yüzde 8 ile beşinci sırada yer alıyor.
■ Çin ekonomisinin bozulmakta olduğunu düşünenler yüzde 32 ile en yüksek grubu oluşturuyor.
■ Gelecek yıl yatırım açısından en cazip ülke yüzde 51 ile açık ara ABD kabul ediliyor. Bunu yüzde 34 ile AB ve 26 ile Japonya izliyor. Çin yüzde 14 ile dördüncü sırada yer alıyor. Geçmiş anketlerle karşılaştırıldığında Çin geri düştü, AB ve Japonya öne çıktı.
■ En kötü yatırım seçeneği Hindistan, Brezilya, Rusya ve Çin olarak sıralandı.
■ Liderler arasında yatırım fırsatlarını etkileme açısından Japonya Başbakanı Abe ve Almanya Başbakanı Merkel başta geliyor.
■ En iyi yatırım fırsatı yüzde 52 ile hisse senetlerinde, en kötüsünün ise yüzde 48 ile devlet borçlanma senetlerinde olacağı öngörülüyor. En iyi yatırımda hisse senedini ABD doları ve gayrimenkul izliyor.
■ Gelişmekte olan piyasalardan ise o kadar da umut kesilmiş değil. “Bu piyasalarda hisse senedi riskini artırırım” diyenlerin oranı yüzde 27…
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)