BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİşte bankalara yöneltilen suçlamalar----

İşte bankalara yöneltilen suçlamalar

İşte bankalara yöneltilen suçlamalar
25 Şubat 2013 - 11:15 www.finansgundem.com

Rekabet Kurulu tarafından bankalar hakkında 16 ay önce başlatılan “rekabeti ihlal” soruşturmasında iddialar belli oldu

Türkiye'de faaliyet gösteren 12 banka hakkında, mevduat, kredi ve kredi kartı hizmetlerinde rekabeti sınırlayıcı eylemlerde bulundukları gerekçesiyle Rekabet Kurulu tarafından yürütülen soruşturmada bankaların sözlü savunması başladı.
Az önce başlayan toplantıda soruşturma heyeti bankalarla ilgili iddiaları özetledi. Buna göre 12 bankanın 2007-2011 arasında;
*Mevduat hizmetlerinde uygulanacak azami faiz oranlarını belirledikleri
*Kredi hizmetlerine ilişikin faiz oranlarında yapılacak artışı belirledikleri
*Kredi kartı hizmetlerine ilişkin olarak ücret ve komisyonların birlikte belirlenmesi konusunda uzlaştıkları yönünde delilillere ulaştıklarını açıkladı.
KAMU BANKALARINA AĞIR SUÇLAMA
Ayrıca Halk Bankası, Vakıflar Bankası ve Ziraat Bankası'nın 2011 yılında bazı kamu kurum ve kuruluşlarının mevduatlarının değerlendirilmesi ihalelerine danışıklı teklif verdikleri yönünde delillilere ulaşıldığı ileri sürüldü. 
Soruışturma heyeti bu üç banka ile ilgili ulaşılan delillere ek olarak söz konusu dönemde fiyat hareketlerinin incelendiğini ve bireysel ve kurumsal müşterilere beklenenden daha yüksek faizle kredi kullandırıldığının tespit edildiğini açıkladı. Ayrıca söz konusu üç bankanın kredi kartı hizmetlerinden yüksek oranda komisyon ve ücret aldığının tespit edildiği kaydedildi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)