BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİşte Bakanlık teklifini reddeden isimler----

İşte Bakanlık teklifini reddeden isimler

İşte Bakanlık teklifini reddeden isimler
26 Ağustos 2015 - 18:56 www.finansgundem.com

Başbakan Davutoğlu'nun seçim hükümetinde bakanlık teklif ettiği isimlerden peş peşe açıklamalar geldi...

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Bakanlık teklifini reddeden ilk isim CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak oldu. Milliyetçi Hareket Partisi'nden teklif giden Meral Akşener ve Ahmet Kenan Tanrıkulu da bakanlık teklifini reddetti... Tanrıkulu teklife tepkisini göstermek için MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevini de bıraktı.
 
MHP'den Tuğrul Türkeş'in 'evet' dediği belirtiliyor. Başbakanlık kaynakları Türkeş'in kabinede yer alacağını duyurdu.
 
Erdoğan Toprak bir mektupla teklifi reddedeceğini söyledi, "Teklifi reddedeceğim kesin. Ben partimin ilkelerine bağlıyım" dedi. Kulislerde CHP'li isimlerin teklifi kabul etmemesi ağırlıklı ihtimal olarak görülüyor. İstanbul  Milletvekili Erdoğan Toprak, Ankara Milletvekili  Gülsün Bilgehan Toker, İstanbul  Milletvekili İlhan Kesici, Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Ankara Milletvekili  Tekin Bingöl'e teklif gitmişti. CHP ve MHP geçici hükümette yer almayacaklarını daha önce açıklamışlardı.
 
MERAL AKŞENER DE REDDETTİ
 
MHP'den Tuğrul Türkeş, Genel Başkan Yardımcısı Kenan Tanrıkulu ve Meral Akşener'e teklif gitmişti. Tanrıkulu ve Meral Akşener de  teklifi reddetti. Meral Akşener "Bakanlık teklifini kabul etmeyeceğini" açıkladı:
 
İşte Akşener'in ret yazısı
 
"Geçici Bakanlar Kurulu 26 ağustos 2015 tarih ve 9304 sayı ile Geçici Bakanlar Kurulu üyeliği için bakanlık teklifinizi içeren yazınızı aldım. Böyle bir görev teklifinin şahsıma da yapılacağının basın ve yayın organlarında yer alması üzerine, teklif edildiği takdirde kesinlikle kabul etmeyeceğimi kamuoyu ile paylaşmıştım. Partimin ve şahsımın tavrının belli olmasına rağmen, telefon ile de teyidini alabileceğiniz görüşümü, siyasi stratejilerinize araç yapmanızı, parti tüzel kişiliklerini ve şahsi beyanları yok saymanızı siyasi nezaket dışı olarak gördüğümü üzülerek belirtir, bir kez de yazılı olarak bakanlık teklifinizi kabul etmediğimi bilgilerinize sunarım."
 
Teklif alan isimlerden Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu ayrıca , Bakanlık ile ilgili yapılan teklifi reddettiğini, tepki olarak parti genel başkan yardımcılığında ayrıldığını da açıkladı.
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yaptığı teklife verilen yanıtllar şöyle ise şöyle:
 
CHP ANTALYA MİLLETVEKİLİ DENİZ BAYKAL
 
Deniz Baykal,  "Davete ne yanıt vereceğimin sorulmasını bile hakaret sayarım. Parti ahlakına uygun hareket edeceğim kapsamlı bir mektupla yanıt vereceğim. Cevabım tarihi belge niteliğinde oalacak" dedi.
 
CHP ERDOĞAN TOPRAK VE TEKİN BİNGÖL
 
CHP’li Bingöl ve Toprak, yazılı olarak yaptıkları ortak basın açıklamasında seçim hükümetinde yer almayacaklarını kaydederek, "7 Haziran tarihinde tekrar seçim diyerek Türkiye’nin sorunlarına kalıcı çözüm getirecek bir koalisyonun önünde engel olmak isteyenler, amacına ulaşmıştır. Demokrasi tarihimizde ilk kez bir seçimden sonra hükümet kurulamadığı için hiçbir iktidar gücüne sahip olmayan geçici bir hükümet kurulacaktır. 60 günde sadece birilerinin siyasi ihtiraslarına hizmet aracı olacak bir hükümetin parçası olmayız. Biz birilerine değil, ’Önce Türkiye’ diyerek milletimize hizmet ederiz. Bu sebeple hiçbir sorumluluğu olmayan ve hiçbir görevi yerine getirmeyecek geçici hükümette CHP’yi temsilen yer alarak, hak etmediği itibarı vermemek amacıyla, Anayasa’nın 104 ve 116 maddeleri uyarınca 26 Ağustos 2015 tarihli teklifinizi reddettiğimizi bilgilerinize sunarız" açıklamasında bulundu.
 
CHP ANKARA MİLLETVEKİLİ AYŞE GÜLSÜN BİLGEHAN
 
CHP Ankara  Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan, görevi kabul etmedi. Bilgehan, yazılı açıklamasında "CHP'nin ilkeleri doğrultusunda, mevcut  siyasi şartlarda, önerilen görevi kabul etmediğimi, saygılarımla bildiririm"  ifadesini kullandı.
 
MHP İZMİR MİLLETVEKİLİ KENAN TANRIKULU
 
MHP Genel Başkan yardımcısı Kenan Tanrıkulu Davutoğlu'nun bakanlık teklifinin ardından partideki görevinden istifa etti. Tanrıkulu istifasının ardından şu açıklamayı yaptı; "Tarafıma Ahmet Davutoğlu tarafından bir mektupla teklif edilen Geçici Bakanlar Kurulu üyeliğini 26 Temmuz 2015 tarihinde kabul etmediğime dair yazımı Başbakanlığa iletmiş bulunmaktayım.  Türkiye gelinen 13 yılın sonucunda ağır güvenlik ve ekonomik zorluklar içindeyken; 46 yıllık tarihî, köklü ve saygın bir mensubiyeti olan Milliyetçi Hareket Partisi’nin Genel Başkan Yardımcısı’na böyle bir teklifin yapılması cürretine tepki olarak, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevimden bugün itibariyle ayrılıyorum. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur."
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Zeynep 26 Ağustos 2015 20:59

    Derin konsensus ... Asıl amaç Hdp 'nin baraj altında kalması falan degil , asıl amaç ki seçimin tekrarının amacı da bu , Mhp 'nin baraj altında kalmasını saglayıp çözüm süreci ve dolayısıyla yeni anayasada özerklik türü yerel yönetimlerin güçlendirlmesi maddesine direncin , Türklerin direncinin kırılması ...Batı' nın istedigi oluyor , helal olsun , her millet hak ettigi kaderi yaşar !!