BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazinİstanbul'un da içinde olduğu illerde 'olağanüstü kuraklık' alarmı!----

İstanbul'un da içinde olduğu illerde 'olağanüstü kuraklık' alarmı!

İstanbul'un da içinde olduğu illerde 'olağanüstü kuraklık' alarmı!
28 Şubat 2023 - 13:28 www.finansgundem.com

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan 3 aylık kuraklık haritası, Türkiye’nin karşı karşıya olduğu kuraklık sorununu gözler önüne serdi.


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yılın ilk kuraklık haritasını yayınladı. Son yılların en kurak kışını yaşayan iller harita üzerinden paylaşıldı. Haritada ocak ayının birkaç il dışında tüm Türkiye’de acil durum seviyesinde, şiddetli kurak geçtiği görülüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) verilerine göre; Türkiye'de son 22 yılın en kurak Ocak ayı yaşandı. Yağışlar normaline göre yüzde 52, geçen yıl ocak ayı yağışlarına göre ise yüzde 62 azalma gösterdi.

OLAĞANÜSTÜ KURAKLIK TEHLİKESİ ALTINDA OLAN İLLER

Standart Yağış İndeksi (SPI) metoduna göre hazırlanan 3 aylık haritada birçok il olağanüstü kuraklık durumu dikkat çekti.

Yayınlanan haritaya göre; Erzincan, Yalova, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Kütahya, Afyonkarahisar, Konya, Ankara, Karaman, Mersin, Osmaniye, Mersin, Bayburt, Ağrı ve Muş olağanüstü kuraklık tehlikesi altında.

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE YAĞIŞ VAR MI?

Öte yandan haritayı değerlendiren NTV Meteoroloji Uzmanı Dilek Çalışkan, Türkiye'nin bu yılı aşırı kurak geçirdiğini söyledi.

''En son 9 yıl önce 2014 yılında bu kadar kurak bir dönem yaşamıştık'' diyen Çalışkan, şu anda İstanbul'daki barajların doluluk oranının yüzde 35 civarında olduğunu belirtti.

''Ocak ayında da yağış alamadık'' diyen Dilek Çalışkan, Marmara ve Akdeniz'de yağışların ortalamanın yüzde 43 altında kaldığını söyledi.

Çalışkan ''Karadeniz, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da da ortalama yüzde 70 azalma var. Olağanüstü kurak yaşayan kentlerimiz İstanbul, Bursa, Balıkesir, Zonguldak, Afyonkarahisar, İç Ege Mersin Konya ve Rize bazı kentlerimiz'' ifadelerini kullandı.

Peki önümüzdeki günlerde yağış olacak mı? Meteoroloji Uzmanı Dilek Çalışkan, ''Önümüzdeki günlerde yoğun yağışlar beklemiyoruz. Evet kısım kısım yağmurlar Karadeniz, Marmara İstanbul'da olacak ama geniş alanda cephesel yağışlar beklemiyoruz. Yazın çok ani şiddetli yağmurlar olabilir. En küçük su damlasını bile harcamamız gerekiyor en kurak en ciddi yıllarımızdan biri.'' diye konuştu. (NTV)

İtalya'da milyonlarca kişi için kuraklık riski

 

Kuraklıkla mücadele için eylem planları hazırlanacak

 

Avrupa yıkıcı kuraklığın eşiğinde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)