BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİstanbul'da yıllık enflasyon yüzde 55,19----

İstanbul'da yıllık enflasyon yüzde 55,19

İstanbul'da yıllık enflasyon yüzde 55,19
01 Temmuz 2023 - 12:53 www.finansgundem.com

İstanbul’un haziran ayı enflasyonu belli oldu. İTO verilerine göre, haziran ayında İstanbul'da yıllık enflasyon yüzde 55,19, aylık enflasyon ise yüzde 3,46 olarak gerçekleşti

İstanbul Ticaret Odası (İTO), 2023 Haziran’a ilişkin Ücretliler Geçinme İndeksi ve Toptan Eşya Fiyatları İndeksi verilerini açıkladı. Sözcü'de yer alan habere göre, 2023 Haziran’da İstanbul'da; perakende fiyat hareketlerinin göstergesi olan İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi bir önceki aya göre yüzde 3,46, toptan fiyat hareketlerini yansıtan Toptan Eşya Fiyatları indeksi ise yüzde 4,32 oranında arttı.

2022 Haziran ayına göre 2023 Haziran ayında yaşanan fiyat değişimlerini gösteren bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranı İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) 1995 bazlı Ücretliler Geçinme İndeksinde yüzde 55,19, Toptan Eşya Fiyatları İndeksinde ise yüzde 64,27 olarak gerçekleşti.

Mayıs ayında ise İstanbul’da yıllık enflasyon yüzde 56,05, aylık enflasyon yüzde 1,66 olmuştu.

EN ÇOK KÜLTÜR, EĞİTİM VE EĞLENCE ARTTI

Haziran 2023'te Perakende fiyatlarda bir önceki aya göre; Kültür Eğitim ve Eğlence Harcamalarında yüzde 6,99, Ulaştırma ve Haberleşme Harcamalarında yüzde 5,11, Konut Harcamalarında yüzde 3,75, Ev Eşyası Harcamalarında yüzde 3,39, Gıda Harcamalarında yüzde 3,37, Giyim Harcamalarında yüzde 3,20, Sağlık ve Kişisel Bakım Harcamalarında yüzde 0,08 artış, Diğer Harcamalar grubunda yüzde -0,85  azalış izlendi.

Haziran 2023'te Toptan fiyatlarda bir önceki aya göre; Yakacak ve Enerji Maddeleri Grubunda yüzde 8,36, İnşaat Malzemeleri Grubunda yüzde 5,71, İşlenmemiş Maddeler Grubunda yüzde 4,21, Gıda Maddeleri Grubunda yüzde 3,93, Mensucat Grubunda yüzde 3,30, Madenler Grubunda yüzde 2,21 artış, Kimyevi Maddeler Grubunda yüzde -1,36 azalış izlendi.

Mutfak enflasyonu artış hızı yavaşladı

Enflasyonla mücadele için vergileri artırın çağrısı

IMF'den 'enflasyon' değerlendirmesi: Rahatsız edici gerçek

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • T.esnaf02 Temmuz 2023 11:24

    Esnafa kkm ile sağlanan bedava krediler de son bulmak zorunda, stoklayıp, aylık %10-20 zamlarla bi güz3l mulleti çaktırmadan soymaya devam ediyorlar. Kredi kartı taksitli satışları bitirilmeli ve senetli taksitlendirme de devletin maliyesi aracılığıyla devletten online sistem üzerinden alınacak taksitlendirme senetleri ile yapılabilmeli. Bu senetleri esnaf printerden barkodlu çıktı alıp borçluya imzalatmalı, sisteme imzalı taratılmalı ve vadesinde de otomatik notere gitmeli sistem üzerinden ancak protesto ödemesi de online noter tarafından tahsil edilebilmeli. Açık hesap vadeli satışlar yasaklanmalı ve esnafa her ay stok kontrolüne maliye teftişleri gönderilmeli ve esnafın stok giriş çıkışları devlete online sistem üzerinden anlık aktarılmalı. İşinizi düzgün ve adam gibi yapmanız emrediliyor. Sakın unutmayın, zira kurulamazsınız bu vebalden! Esnafa kaçabilecekleri hiçbir kapı bırakılmamalı yoksa enflasyon bitmez!!!

  • dursun02 Temmuz 2023 11:24

    Benzine yarın 2.11 TL zam geliyor ama enflasyonla mücadele yapılıyormuş gibi yapmaya devam ediliyor ve asıl bundan beteri ne mi tabiki milletimizin tepkisizliği! Ve tepki versede bunu çok çabuk sonlandırması. Bu pahalılık artarak devam ederken g.menku, araba, gıda fiyatları ulaşım ve sağlık maliyetleri sürekli artarken ülkenin her tarafında insanların bu gidişata dur demesi, ciddi tepkiler vermesi gerekmezse, artık esnaf ve işletmeci aç gözlüler ellerini ovuştura ovuştura milleti soymaya devam edecek. O kadar vurdum duymaz bir milletiz ki aç kalır, ilaç alamayız, ev bulamayız ama yönetenlere asla tepki gösterme ihtiyacı duymayız. Oysaki anlamayanlara hergün heran ne halt ettikleri haykırılmalı ve bu bol keseden harcamalara son verilmesi sağlanmalı.