BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİstanbul'da şiddetli yağış ve gök gürültüsü----

İstanbul'da şiddetli yağış ve gök gürültüsü

İstanbul'da şiddetli yağış ve gök gürültüsü
19 Haziran 2020 - 12:06 www.finansgundem.com

İstanbul'da başlayan sağanak yağış, her iki yakada da etkisini gösterirken Kocaeli ve Yalova'da sel baskınlarına yol açtı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son günlerde peş peşe son dakika yağış uyarısında bulunuyordu. Dün başta İstanbul olmak üzere yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına alan gök gürültüsü ve şiddetli yağış, bugün de İstanbul'u etkisi altına aldı.

TAKSİM'DE ŞİDDETLİ YAĞIŞ

Taksim Meydanı'nda yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ıslanmaktan kurtulamadı.

İstanbul'un birçok bölgesinde etkili olan sağanak yağmur su baskınlarına neden oldu. Yoğun yağış alan bölgelerden Taksim Meydanı'nda vatandaşlar bir anda bastıran sağanak nedeniyle olumsuz etkilendi. Yağmura hazırlıksız yakalanan kişiler koşarak sığınacak yer aradı. Şiddetli yağış nedeniyle vatandaşlar ıslanmaktan kurtulamadı.

ÜSKÜDAR'DA YOLLAR GÖLE DÖNDÜ

Üsküdar 'da sağanak yağmur nedeniyle yollar göle döndü. Su birikintileri nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı

İstanbul'da bazı bölgelerde yağmur etkili olmaya başladı. Harem Sahil Yolu sağanak yağmur nedeniyle göle döndü. Sürücüler su içinde ilerlemekte güçlük yaşadı. Rögarlar sel suları nedeniyle taştı. Su birikintileri nedeniyle trafik yoğunluğu yaşandı. Görevlilerin müdahalesiyle biriken sel suları yarım saat içinde çekildi.

İstanbul'da etkili olan şiddetli yağmur, il çevresinde de etkisini gösterdi. Kocaeli ve Yalova'da sel baskınları yaşandı:

YALOVA'DA YOLLAR GÖLE DÖNDÜ

Yalova'da etkili olan sağanak, yaşamı olumsuz etkiledi. Birçok iş yerini su basarken, göle dönen yollarda kalan otomobiller güçlükle ilerledi. Yağmurun şiddetini arttırmasıyla birlikte vatandaşlar kapalı alanlara sığındı.

Şehirde hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte öğle saatlerinden itibaren başlayan sağanak, kısa sürede hayatı olumsuz etkiledi. Gök gürültülü yağış, ulaşımı da olumsuz etkiledi. Araçlar kontrollü olarak seyrederken, sürücüler zorluk çekti. Yağış nedeniyle birçok iş yerini de su bastı. Yağışa hazırlık yakalanan vatandaşlar ise çevredeki kapalı alanlara sığındı.

Kentte hava sıcaklığı 21 derece olarak ölçülürken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre yağışların önümüzdeki günlerde de devam etmesi ön görülüyor.

DİLOVASI'NDA YAĞMUR SEL BASKINLARINA NEDEN OLDU

Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde ekili olan yağmur, su baskınlarına neden oldu. Bazı vatandaşlar evlerinde mahsur kalırken, itfaiye ekipleri ise tıkanan mazgalları açmak için çalışma yaptı.

Dilovası ilçesinde, sabah saatlerinde başlayan ve yaklaşık 10 dakika etkili olan yağmur, Dilovası Mimar Sinan Mahallesi, Diliskelesi Mahallesi, Turgut Özal ve Orhangazi Mahallesi’nde su baskınlarına neden oldu. Birçok evi su basarken, yollar sularla kaplandı. Vatandaşlar evlerine dolan suları kovalarla boşaltmaya çalıştı. Bazı vatandaşlar evlerinin etrafının sularla dolması nedeniyle evlerinde mahsur kaldı.Kocaeli Büyükşehir Belediyesi su ve Kanalizasyon İdaresi ile itfaiye ekipleri, tıkanan mazgalları açmak için çalışma yaparken, evlere dolan suları boşalttı.

Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Alaattin Durmuş, 541 Sokak ile Asalet Caddesi bağlantı noktasında her şiddetli yağışta bu sıkıntının yaşandığını, kanalın çok küçük olması nedeniyle evleri su bastığını, belediyeye iletmelerine rağmen önlem alınmadığını, bugün de 3 evi su bastığını söyledi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)