BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİstanbul'da oda fiyatları 6 kat arttı----

İstanbul'da oda fiyatları 6 kat arttı

İstanbul'da oda fiyatları 6 kat arttı
22 Ağustos 2021 - 09:21 www.finansgundem.com

İstanbul’un etkinlik takvimi, pandemi nedeniyle zor zamanlar geçiren şehir otellerine can suyu olmaya başladı. Bu kapsamda özellikle Anadolu yakasında yapılan çeşitli fuarlar ile yakın dönemde gerçekleşecek etkinlikler bölgeye hareket kazandırıyor.

Türkiye ve Rusya’da toplam 21 Ibis ve Novotel portföyüne sahip olan Akfen GYO’nun mevcut finansal yapısı ve gelecek dönem projeleriyle ilgili detayları paylaşmak için düzenlenen bir basın toplantısında konuşan Akfen GYO Genel Müdürü Sertaç Karaağaoğlu, “Formula 1 öncesinde Tuzla’daki oda fiyatları 6 katına çıktı. Tuzla’da 280-300 liraya satılan odalar, Formula’ya yakın tarihlerde yoğun talepten dolayı 2 bin lira seviyesine çıktı” dedi. Talebin Formula’nın yapılacağı bölgede yoğunlaştığını anlatan Karaağaoğlu, Anadolu Yakası’nın genel olarak pozitif yönde etkilendiğini ifade etti.

Salgın öncesine ulaştı

10 yılda yaklaşık 300 milyon euro yatırım hayata geçiren Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (Akfen GYO), portföyünün şehir otellerinden oluşması sebebiyle geçen yıl pandemi kaynaklı gelir düşüşleri yaşamıştı. Şirket 7 ayda gelirlerini önemli oranda artırarak pandemi öncesi dönemi yakaladı. Karaağaoğlu, “Gelirlerimiz 2021 yılının ilk yarısında geçen yıla göre yüzde 182 artış göstererek 63.9 milyon liraya çıktı. Elde ettiğimiz olumlu finansal tablolarımızla gelecek dönemde temettü dağıtımı ve yeni yatırımlara odaklanacağız” diye konuştu.

Milliyet'ten Duygu Erdoğan'ın haberine göre 2021 yılı başından itibaren 52.5 milyon euroluk yatırımla portföyüne Bodrum Loft Tatil Köyü ile Isparta ve Kütahya öğrenci yurtlarını ekleyen Akfen GYO, ilk etapta portföyünü 21 otel, 2 öğrenci yurdu, 1 ofis binası olarak yeniden yapılandırdı. Bu dönemde Accor Grubu’yla kira sözleşmesini de revize ederek iyileştirdiklerini söyleyen Karaağaoğlu, “178 milyon euro’luk borcumuzu da yeniden yapılandırdık. Ve bu adımları sermaye artırımlarıyla destekledik. Şimdi yeni yatırımlara başlayabilecek nakdimiz var” dedi. Türkiye ve Rusya’dan çok sayıda yatırımcıdan ‘otelimizi satın alın’ teklifleri geldiğini vurgulayan Karaağaoğlu, yeni yatırım fırsatlarını da değerlendirdiklerini kaydetti.

10 yılda değer kazanacak İstanbul ilçeleri...

 

İstanbul Boğazı'nda eğlence merkezlerine denetim

 

İstanbul'da okul servis ücretlerine yüzde 15 zam!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)