BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİstanbul'da korkutan veri: Yüzde 70'i 2000 yılı öncesi----

İstanbul'da korkutan veri: Yüzde 70'i 2000 yılı öncesi

İstanbul'da korkutan veri: Yüzde 70'i 2000 yılı öncesi
12 Şubat 2023 - 16:44 www.finansgundem.com

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremler, beklenen büyük İstanbul depremini hatırlattı. Al Jazeera, kentteki yapı stokunun yüzde 70'inin 2000 yılı öncesinde inşa edildiğine dikkat çekti.

Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açan depremler tüm dünyada günlerdir bir numaralı gündem maddesi konumunda yer alıyor.

Katar merkezli Al Jazeera televizyonu, Kahramanmaraş depremlerinin “’Sıradaki biz miyiz?’ diye soran İstanbullular arasında büyük korkuya yol açtığını” yazdı. Deprem uzmanlarının, yıllardır İstanbul’da büyük bir deprem beklediğine dikkat çeken kanal, İstanbul’da yaşayan vatandaşların görüşlerine yer verdi.

İstanbullulara mikrofon uzattılar

İstanbul'da doğan ve büyüyen Ayşegül Rahvancı, yaklaşık 25 yıllık binada yaşadığını ve olası bir deprem nedeniyle büyük stres yaşadığını belirterek “Kiraları çok yüksek olduğu için daha yeni bir evde kalamam” dedi.

Beyoğlu'nda 50 yıldan eski bir apartmanda yaşayan Zeynep Urs da “Daha yeni bir eve taşınmayı düşünürdüm ama makul fiyatlara bir ev bulmak şu anda çok zor” ifadelerini kullandı.

Kadıköy'de yaşayan Uğur Kumtaş ise yaşadığı binaya güvendiğini ancak depreme başka bir yerde yakalanmaktan korktuğunu anlattı.

Yapı stokuna dikkat çektiler

Al Jazeera, nüfusu 20 milyonu da aşan İstanbul’da yaşayan çok sayıda kişinin benzer bir korku içerisinde olduğunu, Kahramanmaraş depremleriyle birlikte kentte endişelerin daha da arttığını bildirdi.

Kanal; resmi verilere göre kentte 2000 yılı öncesinde inşa edilen 817 bin bina bulunduğunu, bunun kentteki yapı stokunun yüzde 70'i olduğunu aktardı.

Katar televizyonuna konuşan Yıldız Teknik Üniversitesi'nden Jeoloji Profesörü Şükrü Ersoy, İstanbul depreminin kesin olduğunu kaydederek “Deprem bugün yaşansa bizim için sürpriz olmaz” diye konuştu. Son depremlerde yeni binaların da yıkıldığına dikkat çeken Ersoy, “Türkiye'de inşaat sektöründe yolsuzluk o kadar yüksek ki birçok usulsüzlük yaşanıyor” ifadelerini kullandı.(Dünya)

Dev projelerin mühendisi Özdemir’den büyük deprem ve beklenen İstanbul depremi açıklamaları

Prof. Görür: İstanbul'dan endişe ediyorum

Büyük İstanbul depremi için korkutan uyarı: Hareketlenme başladı

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)