BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİstanbul'da bina çöktü----

İstanbul'da bina çöktü

İstanbul'da bina çöktü
18 Mayıs 2013 - 15:20 www.finansgundem.com

Beyoğlu'nda kullanılmayan 6 katlı bir bina çöktü. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, çevrede büyük panik yaşandı.

Edinilen bilgilere göre olay, Katip Mustafa Çelebi Mahallesi Tel Sokak'ta meydana geldi. Sokak içerisinde bulunan 6 katlı kullanılmayan bina, iddiaya göre çevrede yapılan inşaatların temeline zarar vermesi sonucu çöktü. Olay yerine çok sayıda polis ve ambulans ekipleri gönderildi. İlk belirlemelere göre olayda ölü ya da yaralı olmadığı ifade edilirken çevrede büyük panik yaşandı. Olay yerinde polis ve itfaiyenin çalışması sürüyor.
Çöken binanın sahibi, yandaki inşaatı suçladı
Beyoğlu'nda çöken binanın sahibi Hüseyin Sönmez, yan tarafta yapımı süren inşaat çalışmasının çok derin kazılması sebebiyle kendi binasının çöktüğünü söyledi. Binada 20 kişinin kaldığını ve otel projesi için kiracıları mahkeme kararıyla çıkardığını belirten Sönmez, "Binayı boşaltmıştım. Allah'tan ölen ya da yaralanan olmadı." dedi.
Olay, Katip Mustafa Çelebi Mahallesi Tel Sokak'ta saat 15.00 sıralarında meydana geldi. 120 metrekare alana sahip 7 katlı bina, bir anda çöktü. Olay yerine ilk etapta ambulans ve sağlık ekipleri sevk edildi. Gaz kaçağına karşı İGDAŞ ekipleri de yönlendirildi. Kısa süreli panik yaşandığı olay yerine güvenlik şeridi çeken polisler kimseyi inşaat alanına yaklaştırmadı.
İlk yapılan incelemelerde, binanın metruk olduğu ve olayda herhangi bir can kaybı ile yaralanmanın meydana gelmediği öğrenildi. Yıkılan binası hakkında bilgi almaya çalışan Hüseyin Sönmez, olayı şöyle anlattı: "Yıkılan yapının yan tarafında inşaata başladılar. İnşaatı yıkıp, yeniden otel yapmak için çok aşağı indiler. Ben onlara söyledim. Defalarca toplantı yaptık, 3-4 kere görüştük. Onlara 'bu binayı sağlama almadan, fazla derine inmeyin.' dedim. Onlar da maliyet planı yaptılar. Benim binayı sağlama aldıktan sonra, inşaatı yapmanın maliyetli olduğunu düşündüler. Binayı boşaltmıştım. Allah'tan ölen ya da yaralanan olmadı."  Yapının yaklaşık 40 yıllık olduğunu ifade eden Sönmez, 7 katlı binada normalde 20 kişinin kaldığını ve otel projesi için kiracıları mahkeme kararıyla çıkardığını belirtti. Öte yandan, yıkılan binanın yanında bulunan Taksim İlkyardım İlköğretim Okulu'nun bahçesine enkaz parçaları düştü. Hafta sonu olması nedeniyle olası facia önlendi. Polisin olayla ilgili incelemesi sürüyor.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • metin19 Mayıs 2013 02:29

    belediye başkanı derhal istifa etmeli.ama onları zamkla oraya yapıştırmışlar .düşün artık milletin yakasından a beceriksizler.