BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİstanbul-İzmir 3.5 saate iniyor----

İstanbul-İzmir 3.5 saate iniyor

İstanbul-İzmir 3.5 saate iniyor
18 Haziran 2019 - 11:12 www.finansgundem.com

Cumhuriyetinin en büyük otoyol projesi olan İstanbul-Bursa-İzmir otoyolunda sona gelindi. İstanbul - İzmir arasını 3,5 saate düşürecek otoyol kurban bayramı öncesinde hizmete açılacak.

10 milyar dolarlık yatırımla Türkiye'nin en büyük projesi olan İstanbul-İzmir otobanı açılmak için gün sayıyor.  Ekim sonunda açılması planlanan otoyol, bayram öncesi 8 Ağustos'ta açılacak ve trafiği ortadan kaldıracak.

426 kilometrelik yolu, 9 saatlik İstanbul-İzmir arasını 3,5 saate düşürecek. Maliyeti ise 10 milyar dolar.

Ak Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, otoyol inşaatındaki son durumu yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Esgin, "Artık sona yakın olduğumuzu gördük. Çalışmalar 2011 yılında başlamıştı. 2020 yılında bitmesi planlanıyordu. Şu anda inşaat yüzde 94 oranına geldi. 1,5 ay içerisinde otoyolumuzun tamamı açılmış olur" dedi.

"201 kilometre otoyol ve 33 kilometrelik bağlantı yolu hizmete açıldı"

İstanbul-Bursa-İzmir otoyolu, yap-işlet-devret projesi 384 kilometre otoyol ve 42 kilometre bağlantı yollarıyla toplam 426 kilometre uzunluğunda. Bu zamana kadar toplamda 201 kilometre otoyol ve 33 kilometrelik bağlantı yolu hizmete açıldı. Bursa Batı Kavşağı-Balıkesir Kuzey arasındaki 97 kilometrelik otoyol, 3.4 kilometrelik bağlantı yolu ve Balıkesir Kuzey Kavşağı ile Akhisar Kavşağı arasındaki 87 kilometrelik otoyol ile 5.6 kilometrelik bağlantı yolu ise bayrama kadar tamamlanması planlanıyor.

"36 viyadüğün 32’si tamamlandı"

Ülke genelindeki otoyollar üzerine en uzun tüneli olan Orhangazi tüneli ile Selçukgazi ve Belkahve tünelleri hizmete girdi. Ayrıca otoyol üzerinde bulunan 36 viyadüğün 32’si tamamlandı. Kalan 4 viyadükte ise çalışmalar sürüyor. Proje kapsamında yer alan Osmangazi Köprüsü, 2 bin 682 metre uzunluğu, 252 metre kule yüksekliği, bin 550 metre orta açıklığı, 566 metre yan açıklığı ile dünyanın en uzun 4. asma köprüsü olma özelliğine sahip. Ancak, mermi başlıklarıyla birlikte 333 metre kule yüksekliğine sahip Çanakkale Köprüsü’nün tamamlanıp, dünyanın en uzun asma köprüsü özelliğini kazanmasıyla birlikte, Osmangazi Köprüsü sıralamada beşinciliğe düşecek.

"Otoyolun son durumu yüzde 94’lere geldi"

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, otoyoldaki çalışmaları yerinde inceledi. Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdürü Sezgin Küçükbekir ile birlikte Karacabey’e kadar incelemede bulunan Esgin, çalışmalar hakkında bilgi aldı. “İstanbul-Bursa-İzmir otoyolu, Türkiye Cumhuriyeti’nin yakın tarihteki en büyük projelerinden biri” diyen Esgin, “Artık sona yakın olduğumuzu gördük. İstanbul ile İzmir’i entegre edecek bu proje Bursa’yı da kavşak noktası haline getiriyor. İstanbul ile Bursa arasındaki bu yol 2 yıl önce bitmişti. Burada kentin ticareti, ekonomisi, turizmi, hatta tarımı bu yönde olumlu bir etkilenmesi söz konusu oldu. İstanbul ile Bursa bir entegrasyon süreci içerisine girdi. İstanbul ile İzmir yaklaşık 426 kilometrelik bağlantı yolları ile birlikte çok önemli bir mesafe. Osmangazi Köprüsünü de içerisine alan proje çok önemli. Çalışmalar, 2011 yılında başlamıştı. 2020’de bitmesi planlanan otoyolla ilgili 2019 yılı cumhuriyet bayramı ile ilgili umudumuzu paylaşmıştık. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda İçişleri Bakanımız ile çalışmalar yaptık. Bayramda yoğunluk çoktu. Bursa ile Karacabey arasında İzmir ile Çanakkale’nin trafik yükü beraber olduğu için inanılmaz bir yoğunluk söz konusu oluyor. Bu bağlamda kurban bayramına yetiştirilir mi diye bir çaba var. Ekipler, bu anlamda yoğun çalışıyor. Viyadükler ve inşaatların yapım aşamasında yolun son durumu yüzde 94’lere geldi. Bir buçuk ay içerisinde otoyolumuzun tamamı açılmış olur” diye konuştu.

Esgin, finansman maliyetleriyle birlikte Cumhuriyet tarihinin önemli projesi 10 milyar dolara mal olacağını ifade ederek, “Bunun yanı sıra yap-işlet-devret modeliyle yapılan proje. Türkiye son 17 yılda çok önemli dünya projelerini hayata geçirdi. Bunların hepsi başarı öyküsü” şeklinde konuştu. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cuma22 Haziran 2019 18:18

    Esenler otogarından çıkan bir otobüs, en az 2 satte Samandıraya ulaşıyor ulaşabiliyor. Hsngi 3.5 saatten bahsediliyor.

  • Anonim22 Haziran 2019 00:14

    Ulan herkes otoban ücretinden yakınmış geçtiğimiz bayram dönüşü Akhisar-Bursa arasını 11 saatte geçtim isterse 100 lira olsun yinede o otobanı kullanırım.

  • Yilmaz kesecek19 Haziran 2019 01:23

    Yol yapilsa ne olacak ucretionemli acilan bolumde dunyanin parasini odedik kullanadiktan sonra ne ise yarar

  • fikret18 Haziran 2019 21:08

    hayırlı uğurlu kazasız belasız olsun inşallah

  • osman18 Haziran 2019 18:25

    otoban ücretinin çok olduğunu düşünsek de böyle işler zamanında yapılmadığı için öyle ya da böyle bu paraları ödeyeceğiz. ya geçer öderiz ya vergilerimizle geçmeden öderiz.

  • vedat18 Haziran 2019 16:48

    çok mecbur olmadıkça halkın geçemiyeceği zenginin geçeceği, parasını geçiş garantisi ile geçmeyenlerin ödeyeceği bir başka proje. kamu yapsa halka kaç liraya mal olacağı belli olan şimdi ise yıllarca para ödeyip kaç liraya mal olacağı belli olmayan proje. üstelik kamu bunu belli olan maliyete göre cebinden örneğin bir lira çıkacak ise şimdi herhalde atıyorum 20 liraya çıkacak ülkeyi borç batağına atan bir başka proje  

  • YSS18 Haziran 2019 13:09

    YAPMAK VE SÜREYİ İNDİRMEK ÖNEMLİ DEĞİL, ÖNEMLİ OLAN OTOYOL ÜCRETİ . BAKIN 3.KÖPRÜYE.  BAKIN OSMANGAZİ KÖPRÜSÜNE , BİRAZ UCUZ OLSA ORDAN DAHA ÇOK ARAÇ GEÇECEK.

  • ahmet18 Haziran 2019 12:04

    Bursa'ya kadar köprü ve otoyolu kullandım.Büyük rahatlık ve konfor.Cruise kontrolla geldiğim için yakıt tasarrufuda sağladım.Balıkesir kesiminin açılması benim için çok sevindirici.Geçiş ücretleri biraz yüksek olsada kesinlikle bu yolu kullacağım.

  • mso18 Haziran 2019 11:35

    kilometresi 5 cent+KDV bundan hiç bahseden olmamış, bir de köprü ücreti. Toplamdan Gebze'den İzmir 250-TL'yi bulur.