BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİstanbul depremi yıkıcı olmayacak mı?----

İstanbul depremi yıkıcı olmayacak mı?

İstanbul depremi yıkıcı olmayacak mı?
12 Nisan 2024 - 15:16 www.finansgundem.com

İstanbul’da beklenen deprem felaketi senaryolarına dair konuşan Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, depremle ilgili yapılan açıklamaların bilimselliğine dikkat edilmesi gerektiğini açıkladı.

Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi’nin olası İstanbul depremine dair yaptığı açıklama tartışmalara neden oldu.

6 Şubat depremlerinden sonra gözler İstanbul’a çevrildi. Büyük İstanbul depreminin ne zaman yaşanacağına dair felaket senaryoları yazıldı. Son olarak, Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi, İstanbul'un deprem riskine dair açıklama yaptı ve açıklamada neklenildiği gibi yıkıcı bir İstanbul depremi olmayacağı iddia edildi. Bu iddiaları ise Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy değerlendirdi.

Gayri bilimsel açıklamalar

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy şöyle konuştu: “Çok talihsiz, gayri bilimsel bir açıklama. Açıklamanın içinde bile tutarlılık yok. Siyasi algı operasyonu gibi. Saçma sapan paranoyak bir açıklama. İstanbul depremi için Türkiye’nin en ciddi kurumları Kandilli gibi, en ciddi üniversiteleri ve bu üniversitelerin dünya çapında hocaları açıklamalar yapıyor.”

Ersoy şöyle devam etti: “İstanbul ve çevresinin, Marmara’nın önemli bir deprem tehlikesine vurgu yapıyoruz. Ki bir an önce kentsel dönüşüm dediğimiz projenin hayata geçmesi, daha hızlanması ve dirençli kent elde etmek üzere içinde yaşadığımız yerde tehlikeye dikkat çekmeye çalışıyoruz. Lütfen vatandaşlarımız bu tür gayri bilimsel açıklamalara inanmasın.”

Malatya'da 4.1 şiddetinde deprem!

 

Deprem uzmanından İstanbul için ezber bozan açıklama!

 

Naci Görür'den Malatya depremi sonrası uyarı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)