BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİşsizlik ABD'de yüksek kalacak----

İşsizlik ABD'de yüksek kalacak

İşsizlik ABD'de yüksek kalacak
16 Mayıs 2013 - 06:34 www.finansgundem.com

Fed eski başkanlarından Volcker, ABD'de işsizlik oranının 2 yıl boyunca yüzde 6'nın üzerinde kalacağını öngördü

ABD Merkez Bankası'nın eski başkanlarından Paul Volcker'a göre, ABD'nin büyümesi, işsizlik oranını hızlı bir şekilde aşağı çekmek için yeterli değil ve bu yüzden de tatmin edici seviyelere ulaşması uzun zaman alacak.
Brezilya-Amerika Ticaret Odası toplantısında konuşan Volcker, işsizlik oranının 2 yıl daha yüzde 6'nın üzerinde kalabileceğini öngördü.
Ekonominin büyüdüğünü, ancak bu hızın işsizlik oranını istenildiği ölçüde aşağı çekmeye yeterli olmadığını savunan Volcker, işsizlik oranının, büyük oranda işgücünün artmamasından ötürü, bir miktar da istihdam artışının desteğiyle gerilediğini söyleyerek, "Ancak tatmin edici seviyelerin çok uzağındayız" dedi.
ABD'de işsizlik oranı Nisan'da aylık bazda yüzde 7.6'dan yüzde 7.5'e düştü. İşsizlik oranı bir önceki yılın aynı zamanında ise yüzde 8.1'lerde seyrediyor. İşsizlik oranı yüzde 6'nın altını en son Temmuz 2008'de kaydetmişti.
Fed 1 Mayıs'ta mevcut işsizlik oranını yüksek bulduğunu söylemişti. ABD Merkez Bankası, istihdam koşullarında son aylarda ilerleme kaydediliğini, ancak işsizliğin hâlen yüksek olduğunu belirtmişti.
Volcker 1987'de Fed başkanlığının son yılında, enflasyonu yüzde 15'lerden aşağı çeken faiz artışlarını sonlandırmasının ardından işsizlik oranını yüzde 5.7 ile 8 yılın en düşüğüne çindirmişti.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)