BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsrailli Bakandan şok suçlama: ABD, İsrail'i bölmek istiyor----

İsrailli Bakandan şok suçlama: ABD, İsrail'i bölmek istiyor

İsrailli Bakandan şok suçlama: ABD, İsrail'i bölmek istiyor
05 Mart 2024 - 02:53 www.finansgundem.com

İsrail'in Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz'a yapılan ziyaret daveti sebebiyle Washington'ı 'İsrail'i bölmek' ile suçladı

İsrail'de Savaş Kabinesi üyesi Benny Gantz'ın ABD ziyaretiyle ilgili tartışmalar devam ediyor. Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Gantz'a yapılan ziyaret daveti sebebiyle Washington'ı 'İsrail'i bölmek' ile suçladı.

İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Washington yönetiminin, İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz'ı, ABD'ye davet ederek hükümeti bölmeye çalıştığını iddia etti.

Smotrich yaptığı yazılı açıklamada, Gantz'ın tek başına ABD'ye gittiğini ve bu ziyaretin, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun onayı olmadan gerçekleştiğini belirtti.

''ABD İSRAİL HÜKÜMETİNİ BÖLMEYE ÇALIŞIYOR''

"ABD'nin, Gazze'deki savaşı durdurmaya ve Filistin devletini tanımaya çalıştığını herkes biliyor" ifadesinin kullanan Smotrich, Gantz'ın "zayıf halka" olduğunu, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı evinde kabul ettiğini ve Filistin devletinin kurulmasını desteklediğini pek çok kez dile getirdiğini ifade etti.

"ABD, Gantz vasıtasıyla İsrail hükümetini ve toplumunu bölmeye çalışıyor" suçlamasında bulunan Smotrich, Gantz'ın, Joe Biden yönetimi yararına çalıştığını ve Washington'ın bir Filistin devleti kurma planını desteklediğini kaydetti.

Smotrich, Gantz'ı, İsrail hükümeti ile Meclisinin, Filistin devletinin kurulmasını reddeden kararını ABD topraklarında açıkça dile getirmeye çağırdı.

İsrail basınında 2 Mart'ta çıkan haberlerde, İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Gantz'ın, daha önce Başbakan Netanyahu ile koordine edilmeyen bir ziyaret için pazar günü Washington'a gitmeye hazırlandığı duyurulmuştu.

İsrail devlet televizyonu (KAN) ise 3 Mart'ta, İsrail'in Washington Büyükelçiliğine, "ABD'ye ziyaret planlayan Gantz'a yardımcı olunmaması talimatının verildiği" öne sürülmüştü.

ABD’nin İsrail Büyükelçiliğinde çalışan bir diplomat ölü bulundu

 

İbrahim Kalın temaslarda bulunmak üzere ABD'ye gitti

 

Goldman Sachs ABD'de tarım dışı istihdam beklentilerini açıkladı

 

Rus ve ABD’li 4 astronotu taşıyan SpaceX roketi ISS’e gönderildi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.05 Mart 2024 14:35

    ABD YARDIM MALZEMESİ ATIYOR İSE GAZZELİLER BİR ARAYA TOPLANSIN TOPLANANLARI DA İSRAİL ASKERLERİ KURŞUNLARLA KOLAYCA ÖLDÜRSÜN DİYE ATIYORDUR GERÇEKTEN YARDIM OLSUN DİYE ATMIYORDUR ABD İSTERSE İSRAİLİ DURDURUR AMA YAPMIYOR