BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiRus ve ABD’li 4 astronotu taşıyan SpaceX roketi ISS’e gönderildi----

Rus ve ABD’li 4 astronotu taşıyan SpaceX roketi ISS’e gönderildi

Rus ve ABD’li 4 astronotu taşıyan SpaceX roketi ISS’e gönderildi
04 Mart 2024 - 11:22 www.finansgundem.com

NASA’nın dokuzuncu insanlı uzay görevi kapsamında 3 ABD astronotu ve 1 Rus kozmonotu taşıyan SpaceX roketi ISS’e gönderildi.

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA)’nın dokuzuncu insanlı uzay görevi kapsamında 3 ABD astronotu ve 1 Rus kozmonotu taşıyan SpaceX roketi Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) doğru fırlatıldı.

6 ay sürecek olan dokuzuncu insanlı uzay görevi Crew-8 kapsamında Matthew Dominick, Jeanette Epps, Michael Barratt ve Rus Alexander Grebenkin dün Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden ISS’e doğru gönderildi.

Mürettebat, ISS’e Elon Musk’ın sahibi olduğu SpaceX şirketinin Falcon 9 roketiyle fırlatıldı. Crew-8 ISS’te yapacağı deneyler arasında, dejeneratif hastalıkları incelemek, organoid modeller oluşturmak için kök hücrelerin kullanılması, mikro yerçekiminin ve UV radyasyonunun bitkiler üzerindeki etkilerinin hücresel düzeyde incelenmesi ve bacaklara basınç manşetleri takmanın sıvı kaymasını önleyip önlemeyeceğinin ve astronotlarda sağlık sorunlarını azaltıp azaltamayacağının test edilmesinin yer alacağı ifade edildi.

NASA'nın astronotları 6 aylık görev için uzaya gidecek

 

NASA'dan güçlü güneş patlaması için uyarı!

 

NASA'da 530 kişi işten çıkarılacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)