BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsrail'den esir takasına yeşil ışık----

İsrail'den esir takasına yeşil ışık

İsrail'den esir takasına yeşil ışık
25 Mart 2024 - 01:16 www.finansgundem.com

İsrail merkezli bir haber sitesine göre; İsrail'in 40 İsrailli esir karşılığında 700'ü aşan Filistinliyi serbest bırakmayı kabul ettiği iddia edildi

Katar'ın başkenti Doha'da İsrail ile Hamas arasında yapılan dolaylı müzakerelerde İsrail'in Gazze'deki 40 İsrailli esir karşılığında 700'ü aşkın Filistinli mahkumu serbest bırakmayı kabul ettiği iddia edildi.

İsrail merkezli Walla haber sitesinin iki kaynağa dayandırdığı haberinde, taraflar arasında 18 Mart'ta Doha'da başlayan dolaylı görüşmelerde bir kısım esirin serbest bırakılması konusunda anlaşma sağlandığı öne sürüldü.

Müzakereler sırasında İsrail'in, Gazze'deki 40 esire karşılık olarak aralarında ömür boyu hapis cezası alan 100 kişinin de olduğu 700 ila 800 arasında Filistinli mahkumu serbest bırakmayı kabul ettiği belirtildi.

İsrail heyetinin, her bir İsrailli esir karşılığında serbest bırakılacak Filistinli mahkumların sayısı konusunda ABD'nin önerisini kabul ettiği iddia edildi.

Ayrıca, Doha'daki İsrail heyetine Filistinlilerin Gazze'nin kuzeyine dönüşünü görüşme konusunda da yetki verildiği aktarıldı.

İsrail medyasına göre, Gazze'deki Hamas liderliğinden onay beklenmesi nedeniyle Hamas'ın cevap vermesi birkaç gün alabilir.

24 GAZZELİ ÇOCUK HAPİSHANEDE

Filistin Esirler Cemiyeti ile Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti'nden, avukatların Megiddo Hapishanesi'ne gerçekleştirdiği ziyaretin sonuçlarına ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, söz konusu hapishanedeki toplam çocuk sayısının 94'e ulaştığı, bunlardan 24'ünün Gazzeli olduğu ve 2 koğuşta tutuldukları ifade edildi.

İsrail hapishanelerindeki toplam tutuklu çocuk sayısının 200'e ulaştığı, bunlardan 40'ının idari tutuklu olduğu bilgisi verildi.

İsrail'in Gazze'ye saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'da 500 çocuğun gözaltına alındığı kaydedildi.

Açıklamada, İsrail Hapishaneler İdaresi'nin 7 Ekim'den bu yana yetişkin tutuklulara uygulanan işkencelerin bir benzerini çocuklara da uyguladığı, çocukların hiçbir şeyi olmayan koğuşlarda izole edildiği ve ailelerinin onları ziyaret etmesine izin verilmediği aktarıldı.

İsrail ile Hamas arasında müzakereler başladı

 

ABD'den Hamas'ın ateşkes önerisine yorum

 

Netanyahu, Hamas'ın teklifini 'akıl dışı' olarak yorumladı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)