BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsrail'de savaş kabinesi 'esir takası' için bir araya gelecek----

İsrail'de savaş kabinesi 'esir takası' için bir araya gelecek

İsrail'de savaş kabinesi 'esir takası' için bir araya gelecek
15 Kasım 2023 - 05:59 www.finansgundem.com

İsrail’in Kanal 13 televizyonu, üst düzey siyasi yetkililere dayandırdığı haberinde, savaş kabinesinin rehine anlaşmasının detaylarını görüşmek için bu gece toplanacağını belirtti

İsrail'de "savaş kabinesi" olarak adlandırılan "Acil Durum Hükümeti"nin, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde tutulan esirlerin serbest bırakılmasıyla ilgili anlaşmayı görüşmek üzere toplanacağı bildirildi.

İsrail’in Kanal 13 televizyonu, üst düzey siyasi yetkililere dayandırdığı haberinde, savaş kabinesinin rehine anlaşmasının detaylarını görüşmek için bu gece toplanacağını belirtti.

Hamas’ın birkaç gün önce takas sırasında serbest kalmasını istediği Filistinlilerin sayısında ısrar ettiği hatırlatılan haberde, İsrail’in takas anlaşmasının bir parçası olacak ateşkes günlerini azaltmaya çalıştığına işaret edildi.

Ateşkesin 3-5 gün arasında olabileceğine dikkat çekilen haberde, Hamas’ın 7 Ekim’de düzenlediği saldırılar sırasında esir alarak Gazze’ye götürdüğü İsraillilerin yakınlarının da “savaş kabinesinin anlaşmayı kabul etmesi” talebiyle bir basın toplantısı düzenleyebilecekleri aktarıldı.

GÜNDEM: ESİR TAKASI

ABD basını, Hamas ile İsrail arasında, Filistinli kadın ve çocuk tutuklulara karşı İsrailli kadın ve çocukların serbest bırakılacağı bir esir takası anlaşmasının birkaç gün içinde duyurulabileceğini öne sürmüştü.

The Washington Post gazetesine konuşan ismi açıklanmayan İsrailli üst düzey bir yetkili, İsrail ve Hamas’ın, “esir takası anlaşmasının genel hatları üzerinde anlaştığını” iddia ederek, İsrailli ve Filistinli kadın ile çocukların gruplar halinde eş zamanlı serbest bırakılmasının planlandığını ifade etmişti.

İsrailli yetkili, Katar ve ABD'nin arabuluculuğunda yürütülen anlaşma kapsamında, Gazze’ye insani yardım girişinin artmasına olanak sağlayacak 5 günlük ateşkes ilan edileceğini savunmuştu.

Haberde, anlaşmanın İsrail, Katar ve ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) işbirliğinde “şekillendiği” belirtilerek, İsrailli yetkililerin Katar’dan “sadece arabuluculuk yapmasını değil Hamas’ın esirleri serbest bırakması için nüfuzlarını kullanmasını istediği” ileri sürüldü.

Öte yandan Hamas’ın askeri kanadı Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Hamas’ın Telegram kanalından yayınlanan ses kaydında, Katarlı arabulucuların geçen hafta boyunca Gazze’deki İsrailli esirlere karşılık, Filistinli 200 çocuk ve 25 kadının serbest bırakılması için çalıştığını kaydetmişti.

İsrail’in, Gazze’deki 100 kadın ve çocuğun serbest bırakılmasını istediğini aktaran Ebu Ubeyde, Kassam olarak, 5 günlük bir ateşkesle 50 kadın ve çocuğu serbest bırakabileceklerini ve bu sayının 70’i bulabileceğini arabuluculara ilettiklerini söylemişti.

Gazze'deki Kudüs Hastanesi'nden hasta ve sağlık ekipleri çıkarıldı

 

Gazze’deki İsrailli esirlerin aileleri Kudüs’e yürüyor

 

Biden: İsrail, Gazze'deki hastanelere daha az müdahale etmeli

 

Gazze'de korkunç bilanço: 11 bin 240 ölü

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.15 Kasım 2023 14:49

    ANLAŞILAN HAMAS FİLİSTİNLİ TUTUKLULARI TAKAS ETMEK İÇİN 7 EKİMDE EYLEM BAŞLATARAK ESİR REHİNE ALMIŞ HAMASIN BU TÜR EYLEMLERİ BAŞLATMASI İÇİN FİLİSTİNLİLERİ TUTUKLATARAK KUMPAS KURMUŞ OLABİLİR ŞİMDİ TAKAS YAPARLAR İSRAİLİN HAMASA GÖRE DAHA FAZLA BOMBALAYIP DAHA FAZLA MASUM İNSANLARI ÖLDÜRDÜĞÜ İÇİN İSRAİL/YAHUDİ HESABI İLE YAPTIKLARI YANINA KÂR KALACAK TARİHTE DİNA ŞEKEMLİLER KISSASINDA DA SÜNNET HİLESİ/ALDATMASI İLE ŞEKEM'İ BABASINI VE YAKINLARINI ÖLDÜRÜP MALLARINI DA YAĞMALAMIŞLAR hahamları kendi kitapları Tevrat'a bölüm 1-34 e olanları ayrıntılarla yazmışlar