BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsrail ve Hamas arasında esir takası gerçekleşti----

İsrail ve Hamas arasında esir takası gerçekleşti

İsrail ve Hamas arasında esir takası gerçekleşti
24 Kasım 2023 - 19:31 www.finansgundem.com

Hamas, İsrail'le uzlaştığı rehine takası anlaşması kapsamında 13 İsrailli rehineyi Kızılhaç'a teslim etti. 13 İsrailli Mısır yetkililerine teslim edildi

İsrail ve Hamas'ın anlaşmaya vardığı rehine takasında hareketli anlar yaşanıyor. 7 Ekim'deki operasyonda alıkoyduğu 12 Taylandlı işçiyi serbest bırakan Hamas, 13 İsrailli rehineyi de Kızılhaç'a teslim etti. 13 İsrailli Mısır sınırına doğru götürüldü ve Mısır yetkililerine teslim edildi. İsrail'in de söz verdiği üzere 24'ü kadın, 15'i çocuk 39 Filistinli tutsağı serbest bırakması bekleniyor.

REHİNE TAKASI 

Hamas'ın 7 Ekim'deki Aksa Operasyonu sonrası 49 gündür tam ablukaya aldığı Gazze'ye saldırılarını sürdüren İsrail ile Hamas arasında anlaşmaya varılan rehine takası gerçekleşiyor. Anlaşma kapsamında ilk aşamada Hamas, ellerindeki 13 İsrailliyi serbest bırakacak ve buna karşılık İsrail ise 24'ü kadın, 15'i çocuk 39 Filistinli tutsağı serbest bırakacak.

12 TAYLANDLI REHİNEYİ SERBEST BIRAKTILAR

Anlaşma kapsamında 4 günlük ateşkes sabah saatlerinde başladı. Akşama doğru ise rehine takasında hareketli anlar başladı. Hamas önce 7 Ekim'de rehin aldığı 12 Taylandlı işçiyi serbest bıraktı. Tayland Başbakanı Srettha Thavisin, Hamas'ın elindeki 12 Taylandlı esirin serbest bırakıldığını doğruladı.

13 İSRAİLLİ SERBEST BIRAKILDI

Taylandlıların serbest bırakılmasının ardından söz verildiği üzere 13 İsrailli de Kızılhaç'a teslim edildi. İsrail medyasının duyurduğuna göre 13 İsrailli, Mısır yetkililerine teslim edildi.

4 GÜNLÜK ATEŞKES BOYUNCA 50 İSRAİLLİ SERBEST BIRAKILACAK

İsrail ile Hamas arasında çatışmalara insani ara verecek uzlaşma, 24 Kasım Cuma günü saat 07.00'de (TSİ 08.00) yürürlüğe girdi. Uzlaşıya göre çatışmalara 4 günlük insani ara verilecek. Hamas'ın elindeki 50 İsrailli esire karşılık, İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinli serbest bırakılacak.

İsrail ve Hamas arasında 4 günlük ateşkes başladı

 

İsrail, Hamas'la rehine anlaşmasını kabul etti

 

ABD ve İngiltere Hamas'a yönelik yeni yaptırımları açıkladı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.24 Kasım 2023 19:55

    İSRAİL ÖLEN HER FİLİSTİNLİ İÇIN 50 BİN DOLAR EVİNİ YIKTIĞI HER FİLİSTİNLİ İÇİN AYRICA 50+50=100 BİN DOLAR SEVİYESİNDE MADDİ VE MANEVİ TAZMİNAT ÖDEMELİDİR