BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsrail, UCM'ye şikayet edildi----

İsrail, UCM'ye şikayet edildi

İsrail, UCM'ye şikayet edildi
27 Haziran 2023 - 09:25 www.finansgundem.com

Gazze Şeridi'ndeki miletvekilleri, İsrail'in ablukayı kaldırması ve ablukadan etkilenenlere mali tazminat ödemesi talebiyle UCM'ye şikayete gitti.

Gazze Şeridi'ndeki 8 milletvekili, İsrail'in ablukayı kaldırması ve ablukadan etkilenenlere mali tazminat ödemesi talebiyle Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) şikayet dilekçesi sundu.

Filistin Yasama Konseyi Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada,  Filistin Yasama Konseyi milletvekillerinin, Gazze ablukası nedeniyle İsrail'e yönelik şikayet dilekçelerini UCM Savcısı'na sunması için Fransız avukat Gilles Duvier'i görevlendirdiğini belirtti.

Dilekçede İsrail'in, mahkemenin güven fonu aracılığıyla ablukadan etkilenen tüm Filistinlilere tazminat ödemesi talep edildi.

UCM'den şikayeti ciddi bir şekilde ve derhal ele alarak İsrail'i suçlarından dolayı yargılaması istenen dilekçede ayrıca UCM'ye İsrail'i, Gazze Şeridi'ne karşı işlediği abluka ve saldırı suçlarından sorumlu tutmak için pratik mekanizmalar oluşturmaya başlama ve mahkeme tüzüğünde öngörülen ağır cezaları uygulama çağrısında bulunuldu.

Filistinli 8 milletvekili tarafından imzalanan şikayet dilekçesi, Fransız avukat Duvier'in yanı sıra Ürdün Barosu'ndan Halid eş-Şuli, Gazze Barosu'ndan Muhammed en-Neccar ve Fas Barosu'ndan Abdulmecid Merari tarafından Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne sunuldu.

TOPLAM TAZMİNAT YAKLAŞIK 25 MİLYAR DOLAR

Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma raporuna göre, ablukanın bir sonucu olarak doğrudan ekonomik kayıplar 2007'den 2018'e kadar 16,7 milyar dolara ulaşırken, talep edilen toplam tazminat 25 milyar doları buluyor.

İsrail'in yaklaşık 15 yıldır havadan, karadan ve denizden abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde 365 kilometrekare alanda 2 milyondan fazla kişi yaşıyor.

Dışişleri'nden, İsrail'e kınama

 

Ukrayna'dan İsrail'e suçlama

 

İsrail ordusu: Yahudi yerleşimcilerle mücadele etmek zorundayız

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)