BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsrail savaş kabinesi, esir takası ve ateşkes için toplandı----

İsrail savaş kabinesi, esir takası ve ateşkes için toplandı

İsrail savaş kabinesi, esir takası ve ateşkes için toplandı
09 Şubat 2024 - 02:14 www.finansgundem.com

İsrail Basın Ofisi tarafından yapılan açıklamada savaş kabinesinin Netanyahu başkanlığında toplandığı belirtildi. Toplantının ana konularının esir takası ve ateşkes olduğu öğrenildi

İsrail savaş kabinesinin Başbakan Binyamin Netanyahu başkanlığında, Hamas'ın sunduğu ateşkes ve karşılıklı esir takasını görüşmek üzere toplandığı duyuruldu.

İsrail Hükümeti Basın Ofisinden yapılan açıklamaya göre, İsrail savaş kabinesi Netanyahu liderliğinde toplandı ve ardından güvenlik kabinesi oturumu yapılacağı belirtildi.

Netanyahu'nun Hamas'ın ateşkes teklifini reddettiğini ve Gazze'nin güneyine saldırı emri verdiğini açıklamasına rağmen İsrail basını, savaş kabinesinin Hamas'ın sunduğu ateşkes ve karşılıklı esir takası teklifini görüştüğünü bildirdi.

İSRAİL TEMSİLCİ GÖNDERMEDİ

Öte yandan, İsrail'den Kanal12'nin haberine göre, Tel Aviv; Kahire'de Mısır, Katar ve Hamas yetkililerinin katılacağı esir takası müzakerelerine temsilci göndermedi.

Times of Israel'e konuşan bir İsrailli yetkili, Tel Aviv'in amacının "ABD ve diğer ülkeler aracılığıyla Katar'a, onun üzerinden de Hamas üzerinde baskı kurmak, İsrail'in de askeri baskıyı artırarak Hamas'ı taleplerinden taviz vermeye zorlamak olduğunu" paylaştı.

Filistinli kaynaklar, dün Hamas'ın Gazze Şeridi'nde her biri 45 gün sürecek, 3 aşamalı esir takası ve ateşkes öngören planı kabul ettiğini bildirmişti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise Hamas'ın ateşkes teklifine ilişkin ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile dünkü görüşmesinden sonra Hamas'ın isteklerini kabul etmeyeceklerini ve Gazze'nin güneyindeki Refah kentine saldırıya hazırlanması için orduya emir verdiklerini söylemişti.

REFAH'A HAVA SALDIRISI

İsrail ordusu, Gazze'nin güneyinde 1,4 milyona kadar zorla yerinden göç ettirilmiş Filistinlinin sığındığı Refah'a hava saldırıları düzenledi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 12 bini çocuk, 8 bin 190'ı kadın olmak üzere 27 bin 840 Filistinli öldürüldü, 67 bin 317 kişi yaralandı. Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

İsrail, UNRWA'ya vergi indirimini kaldırıyor

 

Netanyahu duyurdu: İsrail ateşkes teklifini reddetti

 

İsrail: Hamas'ın teklifi Mossad'a iletildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)