BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsrail ordusu Lübnan'a saldırı başlattı----

İsrail ordusu Lübnan'a saldırı başlattı

İsrail ordusu Lübnan'a saldırı başlattı
14 Şubat 2024 - 16:38 www.finansgundem.com

İsrail ordusu, Lübnan'dan atılan roketler sonucu 1 İsrailli'nin hayatını kaybetmesinin ardından saldırı başlattı. Ordudan yapılan açıklamada, Lübnan'ın güneyine saldırı başlatıldığı bildirildi.

İsrail ordusu, savaş uçaklarının "Lübnan'da bir dizi saldırıya başladığını" duyurdu.

Ordudan yapılan açıklamada, hava saldırılarıyla ilgili daha fazla ayrıntı verilmezken, Lübnan medyası Adchit, Sawwaneh ve Shihabiyeh gibi güney köylerine hava saldırıları düzenlendiğini bildirdi.

Saldırıda bir kadının ve iki çocuğun hayatını kaybettiği bildirildi. 

Sağlık görevlilerine göre saldırılar, Lübnan'dan atılan  sonrası İsrail'in kuzeyindeki Safed'de, 1 İsrailli'nin hayatını kaybetmesi, 8 kişinin yaralanmasının ardından başladı.

Dört aydan uzun bir süre önce Gazze'ye yönelik İsrail saldırılarının başlamasından bu yana, İsrail askerleriyle neredeyse her gün çatışan Lübnanlı militan grup Hizbullah'tan henüz açıklama gelmedi.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, salı günü yaptığı açıklamada, Lübnan'ın güneyinden açılan ateşin "Gazze'ye yönelik saldırılar durduğunda ve grubun Filistinli müttefiki Hamas ile ezeli düşmanı İsrail arasında ateşkes sağlandığında" sona ereceğini söyledi.

Nasrallah televizyonda yayınlanan konuşmasında, "Eğer onlar (İsrail) çatışmayı genişletirse biz de aynısını yaparız" uyarısında bulundu.

İsrail ve Hizbullah arasında yeni bir çatışma çıkmasından korkulurken, sınırın her iki tarafında da on binlerce kişi yerinden edildi ve bölgesel gerginlikler tırmanıyor.

"Kuzeydeki savaşın ne zaman olacağını bilmiyorum ama önümüzdeki ay içinde olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyleyebilirim.

İsrail'den Lübnan’a yönelik saldırı: 4 ölü

 

İsrail ordusu, Lübnan'da Hizbullah'a ait hedefleri vurdu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)