BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsrail Maliye Bakanı, hükümetin başarısızlığını itiraf etti!----

İsrail Maliye Bakanı, hükümetin başarısızlığını itiraf etti!

İsrail Maliye Bakanı, hükümetin başarısızlığını itiraf etti!
15 Ekim 2023 - 23:10 www.finansgundem.com

İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Gazze Şeridi'nden yapılan saldırılarda ülke yönetiminin, güvenlik sistemini korumada başarısız olduğunu açıkladı.


Aşırı sağcı Dini Siyonizm Partisi lideri Bezalel Smotrich, düzenlediği basın toplantısında, Gazze Şeridi’nden gerçekleştirilen saldırıda “yaşananlar ve olacaklar için sorumluluğu üzerine aldığını” belirtti.

Siyasi kariyerinde Filistinlilere karşı ırkçı söylem ve eylemleriyle tanınan Smotrich, şunları söyledi:

“Şunu dürüstçe itiraf etmeliyiz; devlet yönetimi ve güvenlik sistemi başı öne eğik biçimde başarısız oldu. Vatandaşlarımızı korumakta başarısız olduk.”

Smotrich, İsrail’in Gazze Şeridi’ne karşı yürüttüğü savaşın amacının “Hamas ve buradaki diğer silahlı grupların yok edilmesi olduğunu, bundan aşağısına razı olmayacağını” dile getirdi.

Aşırı sağcı Bakan, İsrail’in Filistin yönetimi ile imzaladığı Oslo Anlaşmaları ve ülkesinin 2005’te Gazze’deki yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerinden çekilmesini yeniden değerlendireceğini ifade ederek “tüm bu gelişmelerin bu feci olaylara yol açtığını” savundu.

İSRAİL-HAMAS ÇATIŞMASI

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı Gazze Şeridinden İsrail’e “Aksa Tufanı” adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze’den düzenlenen saldırılarda 279’u asker toplam 1300 İsraillinin öldüğü, 3 bin 436 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in saldırılarında Gazze’de 2 bin 670 kişinin öldüğünü, 9 bin 600 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

İşgal altındaki Batı Şeria’da da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 56 Filistinlinin öldüğü, yaklaşık 619 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

İsrail’in saldırılarında ayrıca Gazze’de 9, Lübnan’da da 1 gazeteci yaşamını yitirmişti.

Hamas'ın güçlenen 'mini ordu'su İsrail'i kaygılandırıyor!

 

Hamas, Lübnan'dan İsrail'e saldırdı

 

İsrail - Hamas çatışmalarında 9. gün: Savaş kabinesi toplandı!

 

ABD Dışişleri Bakanı yeniden İsrail'e gidiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)