BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİspanyol partiden Eurovision'u boykot çağrısı ----

İspanyol partiden Eurovision'u boykot çağrısı

İspanyol partiden Eurovision'u boykot çağrısı
09 Mart 2024 - 19:18 www.finansgundem.com

İspanya'da Podemos partisi, İsrail'i kabul ettiği için Eurovision'u boykot çağrısı yaptı

İspanya'da azınlık sol koalisyon hükümetine verdiği desteği geri çekerek muhalefete geçen aşırı sol görüşlü Podemos partisinin lideri Ione Belarra, İsrail'i kabul ettiği için "tüm demokratik ülkeleri" Eurovision'u boykot etmeye çağırdı.

Belarra, X hesabından yaptığı açıklamada, "Eğer bir soykırım işleyen İsrail Eurovision'a gidiyorsa, insan haklarını savunan ve demokratik olan hiçbir ülke Eurovision'a katılmamalıdır. Bu iğrenç bir aklanmadır." ifadelerini kullandı.

Podemos partisi, Gazze'ye yönelik saldırılarında soykırım yaptığı için İsrail'in Eurovision'a katılmasının engellenmesi amacıyla ocak ayından bu yana girişimlerde bulunuyor.

İsrail'in Eurovision'dan ihracının teşvik edilmesi için İspanya Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla İspanya Radyo Televizyon Kurumu RTVE'nin de girişimde bulunmasını isteyen önergeyi Meclis'e sunan Podemos, bunun için diğer siyasi partilerden yeterli desteği bulamamıştı.

Podemos ayrıca İspanya'daki Birleşik Sol, Galiçya Milliyetçi Bloğu, Sumar gibi bazı siyasi partilerin Avrupa parlamenterleri ile Eurovision Şarkı Yarışması organizatörlerine bir mektup göndererek, İsrail'in, Gazze'de ayrım gözetmeksizin yaptığı saldırılardan dolayı bu yılki yarışmadan men edilmesini istemişti.

İsrail, Eurovision'un reddettiği şarkısının ismini ve sözlerini değiştirdi

İsrail'in Eurovision'a sunduğu ikinci şarkı da reddedildi

Eurovision'da İsrail krizi büyüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)