BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİspanyol bankacılık devinden güçlü bilanço----

İspanyol bankacılık devinden güçlü bilanço

İspanyol bankacılık devinden güçlü bilanço
28 Ekim 2020 - 13:41 www.finansgundem.com

Banco Santender oldukça endişe verici olan ikinci çeyrek bilançosunun ardından 1,75 milyar euro net kâr açıkladı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İspanyol bankası Banco Santander, 2020 yılının üçüncü çeyreğini için 1,75 milyar euro net kâr paylaştı. Banka yılın ikinci çeyreğinde 11,13 milyar euro net zarar bildirmişti.

İspanyol bankacılık grubu, üçüncü çeyrekte bir önceki çeyreğe kıyasla gelirlerinde artış, maliyet kontrolü ve daha az kredi kaybına tanık olduklarını belirtti.

Banco Santander performansı Kovid-19’dan etkilendi

2020’nin ilk dokuz ayında bankacılık grubu isnat edilebilir kârında %40,8 oranında düşüş paylaştı. Bankanın 2019 yılı ilk 9 ayındaki isnat edilebilir kârı 6,18 milyar euroyken bu rakam 2020’nin ilk dokuz ayında 3,66 milyar euroya kadar düştü. Santander 2020’nin ilk dokuz ayında düşen kârına en büyük etkiye korona virüs sürecinde oluşan 9,56 milyar euroluk kredi kaybı sebep oldu.

Banco Santander üçüncü çeyrekteki kârlı bilançosuna rağmen 2020’nin ilk dokuz ayındaki korona virüs nedeniyle oluşan ekonomik bozukluğun etkilerini halen hissettiğini belirtti. Banka ayrıca yıllık bazda karşılaştırmayı bozan döviz kurlarındaki keskin değer kaybından da etkilendiklerini açıkladı.

Bankanın üçüncü çeyrekteki net faiz gelirleri %0,8 oranında yükselerek ikinci çeyrekteki geliri olan 7,71 milyar eurodan 7,77 milyar euroya ulaştı. Santander’ın 9 aylık net faiz gelirleri 23,97 milyar euro olarak kayda geçti ki bu oran önceki yıl kaydedilen 26,44 milyar eurodan %9,3 oranında düşüş anlamına geliyor.

Banco Santander’ın toplam gelirleri 2. çeyrekteki 10,7 milyar eurodan %3,6 oranında artarak 11 milyar euroya yükseldi. 9 alık dönemde bankanın toplam gelirleri bir önceki yıl aynı dönemde kaydedilen 36,9 milyar eurodan %8,9 azalarak 33,6 milyar euroya geriledi.

9 aylık süreçte bankanın çalışan sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre %4,2 azaldı ve banka birimleri %9,2 oranında düşüş gösterdi.

Banco Santander CEO’su Jose Antonio Alvares, “Tüm birimler önceki çeyreğe göre daha iyi performans gösteriyor. İlk 9 ayda, sağlam ve üstün nitelikli performans göstermeyi sürdürdük” ifadelerinde bulundu. Alvares açıklamasında dirençli müşteri getirileri ve maliyet düşürme planları sayesinde kârlarının %3 oranında arttığını vurguladı.

Fintek yatırımları durmadı

Geçen ay İspanyol bankası fintek girişim sermayelerini ayrı bir birim haline getirerek Mouro Capital ismiyle lansmanını yaptı. Yeni kurulan kurumsal kimlik özerk olarak fintek ve işletmelerle ilişki finansal hizmetler yatırımlarına odaklanarak girişim sermayesi fonlarını yönetecek.

İspanya Avrupa’nın ‘hasta adamı’

 

ABD yaptırımları Hong Kong bankalarını korkutmadı

 

Aviva’ya FCA’dan kınama cezası

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)