BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatAviva’ya FCA’dan kınama cezası----

Aviva’ya FCA’dan kınama cezası

Aviva’ya FCA’dan kınama cezası
28 Ekim 2020 - 12:50 www.finansgundem.com

FCA Aviva’nın duyurusunun hissedarları, Aviva’nın imtiyazlı hisseleri iptal edeceğine dair yanlış yönlendirdiğini söyledi

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Finansal Yürütme Otoritesi (FCA), Aviva’nın 8 Mart 2018 tarihinde yıl sonu sonuçları duyurusuna yönelik soruşturmasının sonuçlarını açıkladı. İngiliz finansal denetleme kurumu FCA, sigorta şirketinin listeleme ve şeffaflık kurallarını ihlal ettiğini ve yaptığı duyurunun imtiyazlı hissedarların, Aviva’nın imtiyazlı hisselerini iptal edeceğine dair yanlış bir algıya kapılmasına neden olacağını söyledi.

FCA, Aviva’nın yaptığı yıl sonu sonuçları açıklamasının, yanlış yönlendirici olmamasını sağlayacak olan kurallardan doğan yükümlülüklerini göz önünde bulundurmadığını ifade etti. FCA’nın kınamasına karşılık olarak, Aviva imtiyazlı hissedarların yaşadığı belirsizliğin farkında olduğunu ve etkilenen imtiyazlı hissedarlara telafi ödemeleri yapıldığını açıkladı.

FCA’nın Yaptırımlar Direktörü Mark Steward, “Aviva’nın imtiyazlı hisse senetleri hakkında piyasalarda belirsizlik yaratması ciddi bir hataydı” dedi. Açıklamasının devamında, “şirketler piyasaya yaptıkları açıklamaların açık ve yanlış yönlendirici olmamasına özen göstermeli. Ancak Aviva’nın hızlı açıklaması ve ödeme planıyla, bu vaka finansal bir cezaya dönüşmeyecek” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın yapıldığı dönemde, imtiyazlı hisse senetleri, nominal değerlerinin üzerinde işlem görüyordu ve yapılan açıklama, senet sahiplerinin, hisselerin iptal edileceği düşüncesiyle endişe duymasına neden oldu. NS Insurance’ın haberine göre, piyasaların kapanış saatinde, Aviva’nın imtiyazlı hisse senetlerinin değeri %20 ila %26 oranında düştü. Hissedarlar, hisseleri nominal değerin üzerinde bir fiyata sattı.

Aviva imtiyazlı hisse senetlerini satanlar için ödeme planı oluşturdu

Aviva duyuruyu yaptığında imtiyazlı hisse senetlerini iptal etmek gibi bir niyeti yoktu ve duyurudan kaynaklanan algı doğru değildi. Daha sonra 23 Mart 2018 tarihinde, sigorta şirketi niyetini daha da açık bir şekilde ifade etmek için, imtiyazlı hisse senetlerini iptal etmeyeceğini açıkladı.

Sonuç olarak, bir hafta sonra Aviva, açıklamadan doğan belirsizlik üzerine hisselerini satan imtiyazlı hisse senedi sahiplerinin finansal pozisyonlarını telafi etmek için bir ödeme planı oluşturdu. FCA Aviva’nın ihlalinin ciddi olduğunu ancak kasti olmadığını söyledi. Aynı zamanda Aviva’nın konuya açıklık getiren davranışlarını ve etkilenen hissedarlara ödeme yapmasını da takdir etti.

AIG Sigorta ikiye bölünecek

 

Son bir yılda 2 bin 583 bankacı işsiz kaldı

 

ECB daha fazla parasal desteğe hazır mı?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)