BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİspanyol bakan Davos’ta meydan okudu----

İspanyol bakan Davos’ta meydan okudu

İspanyol bakan Davos’ta meydan okudu
27 Ocak 2013 - 08:39 www.finansgundem.com

Maliye Bakanı Guindos, yardım istemedi, spekülasyonları reddetti ve ilginç bir teminat verdi

İspanya Maliye Bakanı Luis de Guindos, tam kapsamlı bir yardım paketi talep etmeyeceklerini belirtti.  Davos´ta konuşan Bakan De Guindos, "Avrupa Merkez Bankası´nın tahvil alım programı değerlendirdiğimiz bir konu, faydalı olacağı kanaatindeyiz. Öte yandan, şimdiye kadar İspanya ekonomisi faiz spreadlerinde önemli daralma kaydetti ve biz bu durumun devam etmesini bekliyoruz" dedi.
De Guindos, İspanya´nın kamu açık rakamlarının pozitif olacağını söyleyerek ülkenin 2012 için % 6.3 olarak belirlenen açık hedefini tutturamayacağı spekülasyonlarını da reddetti.  De Guindos, "2012 açık rakamlarını gelecek haftalarda açıklayacağız ve sizi temin ederim ki haberler çok olumlu olacak" dedi. İspanya´nın 10 yıl vadeli tahvil faizleri şu aralar % 5´li seviyelerde bulunurken geçen sene Temmuz ayında % 7 seviyesinin üzerine dek yükselmişti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)