BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİspanya'da zeytin üretimi ciddi bir krizle karşı karşıya----

İspanya'da zeytin üretimi ciddi bir krizle karşı karşıya

İspanya'da zeytin üretimi ciddi bir krizle karşı karşıya
28 Ağustos 2023 - 16:39 www.finansgundem.com

İspanya'da yaşanan kuraklık, zeytinyağı fiyatlarının rekor oranda artmasına neden oldu. Ayrıca zeytin üretiminin ciddi bir krizle karşı karşıya olduğu belirtildi.

İspanya'da Tarım Bakanlığı raporunda, kuraklıktan dolayı 2022-2023 sezonunda yüzde 54,7 düşüş kaydederek 660 bin tona gerileyen zeytin üretiminin ciddi bir krizle karşı karşıya olduğu belirtildi.

Zeytin üretiminin yoğun olduğu ülkenin güneyindeki Endülüs ve Extremadura bölgelerindeki tarım derneklerinden yetkililer, "yağış sorununun sonbaharda devam etmesi halinde zeytinyağı fiyatlarının 2024'te daha da artabileceği" uyarısında bulundu.

Süpermarketlerde 2 yıl önce litresi 3,5 euroya satılan zeytinyağının mevcut durumda 10 euroya kadar yükseldiğini hatırlatan yetkililer, kuraklığın sürmesi halinde bu fiyatın 2024'te 12 euroyu bulabileceğini bildirdi.

Zeytinyağı üreticileri de tarihinin en kötü dönemini yaşadıklarını, depolarında stok bulunmadığını ve bir sonraki hasadın daha kötü geçmesinden endişe duyduklarını aktardı.

Bu arada, zeytinyağı fiyatlarındaki artış, İspanya'daki büyük süpermarket zincirlerinde "fiyat savaşına" yol açarken, büyük süpermarketlerin zeytinyağında kısa süreli promosyon yaptıkları görülüyor. Litresi 7,50-10 euro arasında olan zeytinyağları, bazı süpermarketlerin yaptığı promosyonlarla 6 euroya kadar düşüyor.

Dünya zeytinyağı üretim tahminleri 5 yılın dibinde

 

Zeytinyağı ihracatına yönelik olarak ilave tedbirler

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)