BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİspanya'da işsizlik geriliyor----

İspanya'da işsizlik geriliyor

İspanya'da işsizlik geriliyor
24 Ekim 2013 - 11:43 www.finansgundem.com

İspanya'da işsizlik oranı geçtiğimiz çeyrek düşmeye devam ederek ekonomistlerin tahminlerinin altında gerçekleşti

Ekonomisi iki yıldan fazla süren resesyondan geçtiğimiz çeyrekte çıkan İspanya'da işsizlik oranı Eylül ayı itibariyle tamamlanan çeyrek dönemlik periyod boyunca gerilemeye devam ederek üst üste 2. çeyrek düşüş gösterdi.
İşsizlik oranı bugün açıklanan resmi verilere göre yüzde 26.3'ten yüzde 26'ya geriledi. Bloomberg anketine katılan 7 ekonomistin tahmin medyanı ise yüzde 26.1 olarak gerçekleşmişti.
İspanyol ekonomisi dün merkez bankası tarafından yapılan açıklamaya göre son iki yılın ilk büyümesini bu yılın 3. çeyreğinde gerçekleştirdi. Başbakanlık döneminin yarısında bulunan Mariano Rajoy, istihdamın önümüzdeki yıl daha fazla yaratılacağı sözünü vererek yüzde 56'sı işsiz olan İspanyol gençlerini ikna etmeye çalışıyor.
Öte yandan yabancı yatırımcıların İspanyol hisseleri ve tahvillerine artan ilgisiyle Ibex 35 Endeksi  bu yıl yüzde 21 yükselirken, İspanya'nın fonlama konusunda elini de rahatlatıyor. 10 yıllık İspanyol ve Alman tahvil faizleri arasındaki faiz farkı Temmuz 2012'de gördüğü zirvenin yarısından aza geriledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)