BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİspanya'da işsizlik 37 yılın zirvesinde----

İspanya'da işsizlik 37 yılın zirvesinde

İspanya'da işsizlik 37 yılın zirvesinde
25 Nisan 2013 - 11:23 www.finansgundem.com

İspanya'da işsizlik oranı yılın ilk çeyreğinde beklenenden daha yüksek çıktı

İspanya'da işsizlik oranı ilk çeyrekte, Avrupa Birliği'nin en büyük bütçe açığını daraltmaya yönelik çabaların ekonomik büyümeyi olumsuz etkilemesi ile birlikte, beklenenden daha hızlı yükseldi ve son 37 yılın en yüksek seviyesine çıktı.
İspanya'da işsiz sayısı ilk kez 6 milyonu aştı ve işgücünün yüzde 27.2'sine tırmandı. Bu oran önceki üç aylık dönemde yüzde 26.02 seviyesindeydi. Bloomberg News'un anketine katılan 8 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, ,şslzik oranının yüzde 26.5 çıkması bekleniyordu.
Aralık 2011'den bu yana iktidarda olan Başbakan Mariano Rajoy yarın, Euro Bölgesi'nin dördüncü büyük ekonomisinde altı yıldır süren daralmayı durdurmak amacıyla, maliye ve politika tedbirleri açıklayacak. İspanya'daki resesyon 2013 yılının ilk çeyreğinde de sürerek yedinci çeyreğe genişledi. Böylelikle İspanya, Avrupa Birliği'ndeki tüm işsizlerin beşte birinden daha fazlasına sahip oldu.
Uluslararası Para Fonu (IMF) geçen hafta İspanya'nın 2013 yılı büyüme tahminini eksi yüzde 1.5'ten eksi yüzde 1.6'ya revize etti ve işsizliğin bu yıl yüzde 27'de zirve yapacağını kaydetti.
İspanya'da işsiz sayısı, diktatör Francisco Franco'nun ölümünden sonra ülkenin demokrasiye geçtiği dönem olan 1976'dan bu yana en yüksek seviyesine çıktı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)