BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİspanya ve Portekiz yıkıldı yıkılacak!----

İspanya ve Portekiz yıkıldı yıkılacak!

İspanya ve Portekiz yıkıldı yıkılacak!
14 Mayıs 2013 - 06:45 www.finansgundem.com

İspanya ve Portekiz liderleri, banka birliği reformunun hızlandırılması yönünde çağrıda bulundu

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ve Portekiz Başbakanı Pedro Passos Coelho, işsizliğe karşı mücadelede AB'den yardım istedi.
İspanya'nın başkenti Madrid'de Başbakanlık Konutu'nda düzenlenen İspanya-Portekiz Hükümetlerarası Zirvesi'nin ardından İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ve Portekiz Başbakanı Pedro Passos Coelho, ortak basın toplantısı düzenledi.
Başbakan Rajoy, ekonomik krizin aşılmasına ilişkin atılacak adımlarda AB'nin daha fazlasını yapabilecek durumda olduğunu, hatta bunu yapmak zorunda olduğunu ifade etti. Bankacılık Birliği'nin kurulması için gerekli adımların haziran ayında yapılacak AB Konseyi toplantısında atılması gerektiğini savunan Rajoy, "Bankacılık Birliği, AB'nin inanılırlığı için bir testtir. Kaybedecek vakit yoktur" dedi.
İyimser olmayı hiçbir zaman bırakmamaları gerektiğinin altını çizen Rajoy, "Euro kırılmayacak. Bu krizden daha güçlü çıkacağız. Avrupa, refah ve öncülüğün markası olmayı sürdürecek" ifadesini kullandı.
İki lider bankacılık sisteminden gelen paranın şirketlere ya da ekonomiye ulaşmadığına dikkat çekti.
İspanya Başbakanı Rajoy, yüzde 57'yi bulan gençler arasındaki işsizliğin sadece ulusal açıdan değil Avrupa için de aciliyet gerektiren bir sorun olduğunu ve bu konuda gelecek her türlü girişime destek vereceğini anlatarak, ülkesinde işçi sendikaları tarafından büyük tepkiye yol açan iş reformunu ise asla değiştirmeyeceğini vurguladı.
Portekiz Başbakanı Coelho da gençler arasındaki işsizlik sorununun İspanya ve Portekiz için "trajedi" olduğunu ifade etti. Sadece siyasi çözümlerin gençlerdeki işsizliği azaltamayacağını savunan Coelho, şirketlerin finansmanının ve yatırımlarının da artması gerektiğini belirtti.
İspanya Başbakanı Rajoy ve İtalya Başbakanı Enrico Letta'nın geçen hafta gerçekleştirdikleri görüşmede de gençlerde işsizlik sorununa karşı mücadelede ortak adım atılması ve AB'nin bu adımlara öncülük etmesi gerektiği mesajı verilmişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)