BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİspanya ve İrlanda toparlandı----

İspanya ve İrlanda toparlandı

İspanya ve İrlanda toparlandı
15 Kasım 2013 - 06:37 www.finansgundem.com

Brüksel'de toplanan Eurogrup maliye bakanları, İrlanda ve İspanya'nın kurtarma paketlerinden çıkışını memnuniyetle karşıladı

Euro grubu maliye ve ekonomi bakanları, Belçika'nın başkenti Brüksel'de Euro Bölgesi maliye bakanları toplantısına katıldı.
Euro bölgesi maliye bakanları, İrlanda ve İspanya'nın kurtarma paketine veda edeceklerini duyurmalarını memnuniyetle karşıladı.
Eurogrup Başkanı ve Hollanda Maliye Bakanı Jeroen Dijsselbloem, her iki ülke ekonomisinin yeniden toparlanma sürecine girdiğini söyledi.
İrlanda, 3 yıl önce zordaki bankalarını kurtarırken finansman bulmakta zorlanmasının ardından Avrupa Birliği ve Uluslar arası Para Fonu’ndan (IMF) 85 milyar euroluk kurtarma paketi almıştı. İspanya ise geçen yıl Euro Bölgesi'nin kurtarma fonundan zordaki bankaları için 41 milyar euro kredi kullanmıştı.
İki ülke, piyasa şartlarının iyileşmesini göz önünde bulundurarak kurtarma programlarında ilave kredi talep etmeyeceklerini açıkladı. İrlanda'nın kurtarma paketi Aralık ortasında, İspanya'nınki ise Ocak ayında sona eriyor.
İspanya Ekonomi Bakanı Luis de Guindos,  gelişmenin yalnızca İspanyol bankacılığı için değil, İspanya ve Avrupa ekonomisi için de iyi bir haber olduğunu vurgulayarak, “İspanyol ekonomisinin toparlanmasının temelleri burada'' dedi.
Programdan temiz bir şekilde çıkış için ispanya'nın kararına tam destek verdiklerini ifade eden Eurogrup Başkanı Dijsselbloem ise, “Bu program sayesinde şimdi ispanyol bankaları çok daha güçlü, dirençli ve düzenli'' değerlendirmesinde bulundu.
İrlanda ve İspanya'nın ayrılmasıyla Yunanistan, Kıbrıs Rum kesimi ve Portekiz olmak üzere Euro Bölgesi'nde kurtarma paketini uygulamaya devam eden 3 ülke kalacak.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)