BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİslam İşbirliği Teşkilatı'ndan Herzog'a kınama----

İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan Herzog'a kınama

İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan Herzog'a kınama
29 Kasım 2021 - 12:11 www.finansgundem.com

İslam İşbirliği Teşkilatı, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un dün işgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil kentinde bulunan Harem-i İbrahim Camii'ne girmesine tepki gösterdi.

İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) açıklamasında, Herzog'un, Harem-i İbrahim Camii'ne girmesi kınanarak, "Ziyaret, Harem-i İbrahim'in ve kentin Yahudileştirilmesine yönelik hazırlıkları ve kontrolü daha da güçlendirme amaçlı olup, aynı zamanda Müslümanların duygularına yönelik bir kışkırtmadır." denildi.

Ziyaretin, Filistin halkının haklarına, topraklarına ve kutsallarına yönelik İsrail saldırılarının bir uzantısı olduğu vurgulanan açıklamada, uluslararası topluma Filistin'deki kutsal ve tarihi yerleri korumak için hızlı hareket etmesi çağrısında bulunuldu.

Açıklamada ayrıca, uluslararası kurumlardan İsrail'e söz konusu ihlallerini durdurması için baskı yapmaları istendi.

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, dün Yahudilerin "Işık Bayramı" kutlamalarına katılmak için El Halil'deki Harem-i İbrahim Camii'ne girmişti.

İsrail'in 1967'den beri işgal altında tuttuğu Batı Şeria'nın El Halil kentinde bulunan cami, 25 Şubat 1994'te sabah namazını kılan Müslümanların üzerine ateş açan Baruch Goldstein adlı Yahudi fanatiğin eyleminden sonra kapatılmış ve yeniden açıldığında ise yarısından fazlası Yahudilere tahsis edilmiş şekilde ikiye bölünmüştü.

Tarihe "El Halil Camisi (Harem-i İbrahim) Katliamı" olarak geçen saldırıda 29 Filistinli hayatını kaybetmiş, 150'den fazla kişi yaralanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Herzog ile görüştü

 

Herzog'dan kritik Filistin hamlesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)