BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemIŞİD'in üç lideri öldürüldü----

IŞİD'in üç lideri öldürüldü

IŞİD'in üç lideri öldürüldü
10 Aralık 2015 - 23:06 www.finansgundem.com

IŞİD'in üst düzey lider kadrosundan üç kişinin, Irak'ta düzenlenen hava saldırılarında öldürüldüğü açıklandı.

ABD öncülüğündeki koalisyonun IŞİD'e karşı yürüttüğü Doğal Kararlılık Operasyonu'nun Sözcüsü Albay Steve Warren, gazetecilere Bağdat'tan video konferans yoluyla açıklamalarda bulundu. Yaptıkları son operasyonda IŞİD'in üst düzey üç yöneticisinin öldürüldüğünü açıklayan Warren bunlardan birinin IŞİD'in "maliye bakanı" olarak adlandırılabilecek Ebu Salih olduğunu söyledi.

Ebu Salih'in IŞİD'in mali ağında yer alan en üst kademedeki kişi olduğunu belirten Warren, bu şahsın daha önce El Kaide örgütünde bulunduğunu kaydetti.

Warren, ayrıca örgütün haraç toplama işlerinden sorumlu Ebu Meryem'in ve bilgi, silah ve insan transferini koordine eden Ebu Rahman el Tunisi'nin öldürülen diğer iki kişi olduğunu bildirdi.

IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun operasyonlarında geçen yaz başından beri bin kadar örgüt üyesinin öldürüldüğü belirtilmişti.

Warren, ayrıca Peşmerge güçlerinin IŞİD'ten geri aldığı Sincar'da örgütün arkada bıraktığı bubi tuzakları ve bazı yerlere yerleştirilmiş patlayıcıların temizlenmeye devam ettiği bilgisini verdi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)