BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİşadamına tapeli şantaj!----

İşadamına tapeli şantaj!

İşadamına tapeli şantaj!
10 Kasım 2015 - 07:58 www.finansgundem.com

Soruşturma dosyasında yer alan ses kayıtlarını usulsüz bir şekilde dışarı çıkarıp şantaj amaçlı kullandılar

Ankara Emniyeti, emekli polislerin işadamlarına kurduğu binlerce Euro’nun döndüğü şantaj tezgâhını ortaya çıkardı. Antalya-Ankara hattında 5 polisin karıştığı şantaj trafiğine siyasetçiler de dahil edilmek istendi. Şantaj çetesini, meslektaşlarının suçüstü operasyonu yakalattı. Ankara Emniyeti Mali Suçlar ve Suç Gelirleriyle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Ş.Y., bazı ünlü işadamlarının teknik takibe uğradığı bir soruşturma dosyasından usulsüz biçimde tapeleri (telefon dinlemelerine ilişkin tutunakları) aldı. Ş.Y., bu tapeleri o tarihte TEM Şube’de görevli H.A.’ya verdi. H.A., ses kayıt çözüm tutanaklarını içeren dosyayı Antalya’da yaşayan ağabeyi emekli polis F.A.’ya gönderdi. F.A., dosyayı eski bir CHP milletvekiline iletmek üzere daha önceden tanıdığı emekli emniyet müdürü B.M.’ye ulaştırdı. Dosya, B.M. tarafından eski CHP milletvekiline iletildi. CHP milletvekili, belgelerin sahte olabileceği düşüncesiyle dosyayı emekli müdür B.M.’ye iade etti.

250 BİN EURO İSTEDİ

B.M. bu gelişme üzerine dosyayı Antalya’da yaşayan emekli polis memuru A.G.’ye iletti. Dosyaların içeriğini inceleyen A.G., tapeleri şantaj amaçlı kullanmaya karar verdi. A.G. dosyada ses kaydı bulunan 2 işadamıyla, sahte kullanıcı ismiyle oluşturduğu mail adresinden temas kurdu. Daha sonra da yurtdışında bulunan işadamına telefonla ulaştı. Elinde, işadamıyla bazı bürokratlar arasında geçen ve “suç unsuru içerdiğini” iddia ettiği telefon kayıtları bulunduğunu belirten A.G. mail’lerinde özetle, “Bu kayıtları elinde bulunduran arkadaş emekli bir kamu görevlisi, maddi ve manevi bitik durumda. Bazı gazetelerle görüştü ‘1 milyon TL veririz’ demişler. Bu bilgiler tek nüsha ve bir flaş bellek içinde. 250 bin Euro vermeniz durumda bu bellek size verilecektir, vaktiniz kısıtlı, hemen cevap verin” ifadelerini kullandı.

PARA TESLİMATINDA YAKALANDILAR

İşadamlarından biri durumu Ankara Emniyeti’ne bildirdi. Polis mail trafiğinin devam etmesini istedi. İşadamı uzun süren mail’leşme trafiğinin ardından A.G. ile anlaştı. A.G. Antalya’dan havayoluyla Ankara Esenboğa Havalimanı’na geldi. Esenboğa’da güvenlik önlemi alan polis, işadamının asistanı ile A.G. arasında takasın gerçekleştiği sırada harekete geçti. A.G.’ye suçüstü yapıldı. Polis, daha sonra diğer 4 şüpheliyi de birer birer gözaltına aldı. Soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 3’ü emekli 5 polis hakkında dava açtı. Polislerin, “Kişisel verileri hukuka aykırı olarak elde etme ve yayma”, “Özel hayatın gizliliğini ihlal” ve “Kişiler arasındaki haberleşmenin gizliliğini alenen ihlal” suçlarından 5 yıldan 20 yıla kadar hapsi istendi. Şüphelilerin yargılanması bir süre sonra Ankara Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlayacak.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)