BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaŞirket Haberleriİş Bankası tahvillerine 7 kat talep----

İş Bankası tahvillerine 7 kat talep

İş Bankası tahvillerine 7 kat talep
22 Ekim 2013 - 17:05 www.finansgundem.com

İş Bankası 5,5 yıl vadeli 500 milyon dolar tutarında tahvil ihraç etti

Yaklaşık 6 aylık boşluktan sonra ilk eurobond ihracını yapan Türk bankası İş Bankası oldu. İş Bankası 5,5 yıl vadeli 500 milyon dolar tutarında tahvil ihraç etti.
Türkiye İş Bankası, uluslararası piyasalarda 5,5 yıl vadeli 500 milyon dolar tutarında tahvil ihraç etti. Türkiye dışında yerleşik gerçek ve tüzel kişilere satılan tahvilin kupon faiz oranı %5,50 ve getirisi % 5,614 olarak gerçekleşti.
İş Bankası söz konusu ihraç kapsamında, gerek ABD Merkez Bankası’nın üçüncü tahvil alım programı kapsamında gerçekleştirdiği tahvil alımlarını azaltacağı konusundaki tartışmalar, gerekse Ortadoğu kaynaklı uluslararası siyasi gerginliğin belirsizlik yarattığı piyasa koşullarında Türk bankalarınca ihraç yapılamayan son 6 aylık dönemden sonra ilk eurobond ihracını gerçekleştiren Türk bankası oldu.
İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali yaptığı açıklamada, “Tahvil ihracına gelen yüksek talepte, uluslararası piyasalarda belirsizliklerin yoğun olduğu ve risk iştahının dalgalı bir seyir izlediği kriz sonrası dönemde Türkiye’nin olumlu yönde ayrışan ekonomik performansı, bankamızın güçlü finansal yapısı, yüksek kredibilitesi ve geleceğe ilişkin somut planlarımızın yatırımcılarca ayırt edilmiş olması belirleyici oldu” dedi.
İşlem, yatırımcılardan gelen 3,7 milyar dolarlık talep sonucunda piyasaya çıkılan seviyenin altında fiyatlandı. İhraç edilen tahvilin yüzde 33'ü ABD, yüzde 34'ü İngiltere/İrlanda, yüzde 16'sı diğer Avrupa ülkeleri, yüzde 17'si diğer ülkelerdeki yatırımcılar tarafından satın alındı.
Yurtdışı piyasalarda siyasi ve ekonomik belirsizliklerin yaşandığı bir ortamda, uzun bir aradan sonra ilk kez gerçekleştirilen söz konusu ihraca gelen yoğun talep, Türkiye ekonomisine ve İş Bankası’na uluslararası alanda duyulan güveni bir kez daha göstermiş oldu.
Yapılan ihraçla İş Bankası tarafından 2013 yılında yurtdışında ihraç edilen tahvillerin toplam tutarı 1,3 milyar dolara ulaştı. İlk yurt dışı tahvil ihracının gerçekleştirildiği 2011 yılından bu yana yurtdışında ihraç edilen tahvillerin toplam tutarı ise 3,3 milyar doları buldu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)