BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran'dan IMF'ye ayrımcılık uyarısı----

İran'dan IMF'ye ayrımcılık uyarısı

İran'dan IMF'ye ayrımcılık uyarısı
08 Nisan 2020 - 14:55 www.finansgundem.com

Korona virüsten en fazla etkilenen ülkelerden birisi olan İran, IMF'nin acil durum fonu konusunda ayrımcılık yapılmaması uyarsında bulundu

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, salgınla mücadele etmek için talep ettikleri 5 milyar dolarlık acil durum fonunu vermesi konusunda Uluslararası Para Fonu’na (IMF) uyarıda bulundu. ‘Ayrımcılık yapılmasın’ çağrısında bulunan Ruhani, “Bu zor durumda görevlerini yerine getirmezlerse, dünya onları farklı bir şekilde yargılayacak” dedi.

Devlet televizyonunda yayınlanan kabine toplantısında konuşan Ruhani, “Uluslararası kurumlara, görevlerini yerine getirmeleri çağrısında bulunuyorum. Biz IMF’nin bir üyesiyiz” dedi.

‘Ayrımcılığa’ karşı uyarıda bulunan Ruhani, “Eğer borç verme konusunda İran’la diğer ülkeler arasında bir ayrımcılık yapılacaksa, bunu ne biz ne de dünya kamuoyu müsamaha gösterir. Bu zor durumda görevlerini yerine getirmezlerse, dünya onları farklı bir şekilde yargılayacak” ifadelerini kullandı.

Ruhani, ABD’nin uyguladığı yaptırımları da ‘ekonomik ve medikal terörizm’ olarak niteledi.

İran Merkez Bankası Başkanı Abdunnasır Himmeti, geçen ay IMF’e bir mektup yazarak örgütün acil durumlar fonundan kullanılmak üzere 5 milyar dolarlık kredi talep etmişti. Bu talebin müzakere edildiği açıklansa da veto yetkisi bulunan ABD, İran’ın bu parayı ‘askeri amaçlar’ için kullanacağını iddia ediyor ve yardımı engelliyor.

İran’da salgın nedeniyle şimdiye kadar 4 bin 3 kişi yaşamını yitirdi, toplam vaka sayısı da 62 bin 589’a ulaştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)