BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran’dan düşen yolcu uçağıyla ilgili flaş açıklama: Hapse attık----

İran’dan düşen yolcu uçağıyla ilgili flaş açıklama: Hapse attık

İran’dan düşen yolcu uçağıyla ilgili flaş açıklama: Hapse attık
25 Ocak 2020 - 15:28 www.finansgundem.com

İran'ın ABD üslerini bombaladığı gün 'yanlışlıkla' düşürdüğü Ukrayna uçağıyla ilgili flaş bir açıklama geldi. İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, uçağı düşüren kişinin hapiste olduğunu söyledi.

İran, Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani'nin öldürülmesine misilleme olarak 8 Ocak'ta ABD'nin Irak'taki iki üssünü vurmuştu. İki ülkeyi savaşın eşiğine getiren olay günü Ukrayna Havayolları’na ait yolcu uçağı da düşmüş, Tahran yönetimi ilk etapta sorumlulukları olduğu iddiasını reddetmişti.

Daha sonra ardı ardına gelen açıklamalarda İran yönetimi dünyanın gündemine oturan bir itirafta bulunmuş ve uçağın kendi füzeleri tarafından yanlışlıkla hedef alındığını duyurmuştu.

Sivillerin kaybı nedeniyle Ukrayna’dan ve yolcuların ailelerinden özür dileyen İran cephesinden flaş bir açıklama geldi. Der Spiegel’e konuşan İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, “ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Süleymani’nin ölümünden sonra caddelerde dans eden Iraklılar olduğunu söylemişti. Ancak biz Irak’ta büyük ve görkemli cenaze merasimleri gördük” dedi.

‘MADALYA BİLE VERDİLER’

Uçakla ilgili de konuşan Zarif, “İran Dışişleri Bakanı Zarif, 1988 yılında ABD tarafından düşürülen İran yolcu uçağına işaret ederek, “ABD hiçbir özür dilemedi. Bu saldırıyı gerçekleştiren ABD’li komutan altın madalya bile aldı. Ukrayna yolcu uçağını yanlışlıkla düşüren kişi ise şu an İran’da hapiste” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)