BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazinİran'da evde kedi köpek besleme yasası----

İran'da evde kedi köpek besleme yasası

İran'da evde kedi köpek besleme yasası
15 Temmuz 2022 - 12:39 www.finansgundem.com

İran meclisinin köpek gibi evcil hayvanları beslemek isteyenlerin bazı kurullardan özel izin almasını zorunlu kılacak bir yasayı geçirmek üzere olduğu iddia edildi.

İran'da parkta köpek gezdirmenin polis müdahalesiyle karşılaştığı iddiaları sosyal medyada paylaşılırken, Londra merkezli, Suudi Arabistan destekli haber sitesi Iran International, evde köpek bakmanın özel izne tabi olacağı iddiasını gündeme taşırdı.

Habere göre İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Müçteba Zünnur, meclisin köpek gibi evcil hayvanları beslemek isteyenlerin bazı kurullardan özel izin almasını zorunlu kılacak bir yasayı geçirmek üzere olduğunu söyledi. Haberde Zünnur'un cumartesi günkü açıklamasında ''Tehlikeli hayvanlara karşı kamu haklarının korunması isimli yasa tasarısının onaylanması halinde köpek besleyeceklerin savcılık, valilikler, belediyeler gibi kurumların temsilcilerinden oluşacak kurullardan resmi izin talep etmeleri gerekecek" dediği aktarıldı.

Buna göre sözkonusu kurullar gerekli izinleri vermek için başvuru yapanların içinde bulunduğu koşulları inceleyecek. Haberde İran'ın dini kenti Kum'un muhafazakar milletvekilli Zünnur'un 'tasarının hazırlanmasında polis, İstihbarat Bakanlığı ve Devrim Muhafızları da dahil güvenlik-askeri aygıtının rol oynadığına' dair ifadelerine yer verildi.

Tahran'da bir parkta bir köpeğin bir çocuğu öldürdüğü haberlerinin ardından sözkonusu yasa tasarısının 2021 sonunda meclisin gündemine geldiği aktarılan haberde, "Ama asıl neden, İran'ın muhafazakarlarının köpek beslemeyi Batılılaşma simgesi olarak görüp engellemeye çalışması" yorumu yapıldı.

Yasa tasarısında köpek ve kedilerden kaplumbağa, yılan, hamster, tavşan, maymun ve hatta timsahlara dek her türlü hayvanın yer aldığını aktaran haberde, "Milletvekillerinin asıl endişesi köpek, çünkü İslam'da köpek necis kabul edilir" yorumunda bulunuldu.

İran'ın kırsal kesimleri ve çiftliklerde köpek beslemek her zaman yaygınken, son dönemde şehirlerde popülerleşen evde köpek beslemek ve sokakta köpek gezdirmek polis müdahalesiyle karşılaşabiliyor.

Evcil hayvanlar artık vitrinde sergilenip satılamayacak

 

Kedi mamasında büyük risk

 

Büyükada'da '4 ayda yaklaşık 700 kedi öldü' iddiası

 

Kedisini tekmeleyen futbolcuya 180 saat kamu hizmeti cezası

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)