BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKedi mamasında büyük risk----

Kedi mamasında büyük risk

Kedi mamasında büyük risk
13 Temmuz 2022 - 15:44 www.finansgundem.com

Fransa'nın resmi tehlikeli ürün uyarı sitesi olarak faaliyet gösteren Rappel Conso, İsviçre merkezli Nestle'nin kedi mamalarının toplatılmasına yönelik bir uyarı yayınladı.

Nestle'nin kedi ve köpek maması üreten alt markası Purina'nın bazı ürünlerinde zararlı kimyasallara rastlandı.

Fransa'nın resmi tehlikeli ürün uyarı sistemi Rappel Conso, Türkiye dahil birçok ülkede satışta olan Pro Plan Somonlu Kısır Kedi Maması, Pro Plan Orijinal Kitten Tavuklu Yavru Kedi Maması ve Purina One Junior Tavuklu Yavru Kedi Maması ürünlerinde, su arıtımında kullanılan kimyasalların kedi için zararlı olabilecek kalıntılara rastlanılmasından dolayı bu ürünlerin toplatılmasına karar verildiğini duyurdu.

Ürünlerin risk barındıran seri numaralarının da paylaşıldığı ilanda, bu ürünleri satın alanların ürünü kullanmaması, müşteri iletişim merkezi ile iletişim kurması ve ürünleri yok etmesine yönelik tavsiyelere yer verildi.

RESMİ MAKAMLAR VE ŞİRKET SUSPUS

Habertürk'te yer alan habere göre resmi makamlardan ve Nestle Purina'dan henüz bir açıklama yapılmadı. E-ticaret sitesi Amazon'dan ise söz konusu ürünleri satın alanlara uyarı mesajı gönderilmeye başlandı.

Amazon Türkiye'nin müşterilerine gönderdiği uyarı mesajında, "Fransa'nın tehlikeli ürünler için Uyarı Sistemi (Rappel Conso) Amazon.com.tr üzerinden satın alınan ürün için belirtilen bir ürün güvenliği bilgisine sahip. Ürün şu tehlikeli maddeyi içeriyor olabilir; tehlikeli kimyasallar" denildi.

NE OLMUŞTU?

Nestle, kısa bir süre önce Avustralya'daki Purina PetCare evcil hayvan yemi üretim fabrikasını yenilemek için 90 milyon dolarlık yatırım yapacağını açıklamıştı. Böylece, şirketin son 10 yılda söz konusu fabrikaya yaptığı yatırımın 200 milyon doları bulduğu ifade edilmişti. Şirket, Haziran ayında da Tayland'ın Rayong kentinde 144 milyon dolarlık yeni fabrikasını devreye almıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)