BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran'da 269 kentte su krizi----

İran'da 269 kentte su krizi

İran'da 269 kentte su krizi
15 Ağustos 2023 - 16:52 www.finansgundem.com

İran'ın 269 kentinde su krizi yaşandığı bildirildi.


İran genelinde çok sayıda kentin su krizi yaşadığı belirtildi. İranlı İşçiler Haber Ajansı'na (ILNA) göre Su Endüstri Sözcüsü Haşim Amini, ülkedeki su sorunu ve kuraklıkla mücadele stratejisiyle ilgili basın toplantısı düzenledi.

İranlı yetkili, ülkede 269 kentte su krizi yaşandığını ifade ederek "Meşhed'in suyunu sağlayan Dostluk Barajı kritik durumda, Tebriz'de Nahand Barajı kurudu." dedi.

Zencan ve Tabas'ın yer altı suları ile Sistan-Beluçistan'daki göletlerin tehlikede olduğunu belirten Amini, ülkede bulunan barajlardaki suyun tasarruflu kullanılması gerektiğini vurguladı.

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Çevre Koruma Kurumu Başkanı Ali Selaceke de geçen hafta kuraklık nedeniyle su seviyesinin düştüğü Urumiye Gölü'nün durumunun iyi olmadığını ve sorunun uluslararası nitelikte olduğunu belirtmişti.

İranlı uzmanlara göre, ülkedeki su krizi beraberinde "yaşam alanının küçülmesi, ekonomik, sosyal ve kültürel çatışmaları" da getiriyor.

İran'da kuraklık ve yönetimin su kaynaklarını idare etmedeki yetersizliği, son yıllarda ülkenin bazı illerinde protestolara yol açmıştı.

İran'da kum fırtınası 700 kişiyi hastanelik etti!

 

İran, Güney Kore’deki fonlarının blokajının kaldırıldığını duyurdu

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)