BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran: Türkiye gaz alımını artırmak istiyor----

İran: Türkiye gaz alımını artırmak istiyor

İran: Türkiye gaz alımını artırmak istiyor
25 Mart 2019 - 13:24 www.finansgundem.com

İran Petrol Bakan Yardımcısı Hasan Montezer Torbeti, Türkiye’nin İran’dan gaz alım miktarını artırmak istediğini söyledi.

Torbeti IRNA’ya yaptığı açıklamada, İran’ın Türkiye, Irak, Ermenistan ve Azerbaycan’a gaz ihracatının anlaşmalar çerçevesinde  devam ettiğini ve Türkiye’den gaz alım miktarının arttırılması için  istekler olduğunu ve bu çerçevede müzakerelerin devam ettiğini söyledi.

İran-Türkiye arasında 2001 yılında 25 yıllık ve yılda 10 milyar  metre küp anlaşma imzalandığını belirten Torbeti, geçen sene anlaşma  çerçevesinde ihracatın gerçekleştiğini ve taraflar arasında ihraç  miktarının arttırılması için müzakerelerin devam ettiğini söyledi.
Torbeti, İran’ın Irak, Ermenistan ve Azerbaycan’a gaz ihracatının  da bu ülkelerle olan anlaşmalar çerçevesinde devam ettiğini söyledi.
Ülke içinde şebekesi ile açıklamada bulunan Torbeti, bu sene  planlamalara göre 39 şehir ve 476 köyün gaz şebekesine bağlanarak 1  milyon 6 bin ailenin daha doğalgazdan yararlanılacağını söyledi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)