BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemIrak-Türkiye Petrol Boru Hattı'nda belirsizlik sürüyor!----

Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı'nda belirsizlik sürüyor!

Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı'nda belirsizlik sürüyor!
03 Mart 2024 - 12:14 www.finansgundem.com

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), Irak-Türkiye boru hattı üzerinden petrol ihracatının yeniden başladığına yönelik haberleri yalanladı.


Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), Irak-Türkiye boru hattı üzerinden petrol ihracatının yeniden başlaması için bir anlaşma yapıldığı yönündeki haberleri yalanladı.

IKBY'nin petrol üreticileri birliği APIKUR cumartesi günü yaptığı açıklamada, "Irak'tan ya da IKBY'den herhangi bir teklif bile görmedik" dedi.

IRAK DIŞİŞLERİ BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin cumartesi günü yaptığı açıklamada, Irak'ın bir yıl sonra önemli bir petrol boru hattını yeniden başlatmak amacıyla federal bütçesinde değişiklik yapabileceğini ve taraflar arasında görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Açıklamada 7-9 Ocak tarihlerinde Bağdat'ta resmi toplantılar düzenlendiği ancak ihracatın yeniden başlaması için somut bir ilerleme kaydedilmediği belirtildi.

APIKUR ise ocak ayında yaptığı açıklamada ABD'den Irak hükümetini petrol ihracatına yeniden başlaması için ikna etmesini istemişti.

Boru hattının geçtiğimiz mart ayında kapatılmasıyla günde yaklaşık yarım milyon varil ham petrolün küresel piyasalarla bağlantısı kesilmişti. (Sözcü)

İran'da doğalgaz ana dağıtım borusunda patlama

 

Şahdeniz-Türkiye boru hattında doğalgaz kesintisi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)