BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaIrak-Çin ticaretinde RMB dönemi başlıyor----

Irak-Çin ticaretinde RMB dönemi başlıyor

Irak-Çin ticaretinde RMB dönemi başlıyor
24 Şubat 2023 - 14:00 www.finansgundem.com

Çin ve Irak ticari işlemlerinde üzerinden ödeme gerçekleştirilecek.

Irak Merkez Bankası, ülkenin Çin’le yaptığı ticarette RMB üzerinden ödemelere izin verileceğini açıkladı. Irak Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada, ülkenin döviz rezerv sistemini iyileştirmeyi hedefleyen yeni önlemler belirlendi. Bu yeni önlemler uyarınca, Irak’ın Çin’le olan ticari işlemlerinde RMB üzerinden ödeme gerçekleştirilecek.

Irak hükümetinin ekonomi danışmanı Muhdir Salih basına verdiği demeçte, Irak’ın Çin’den yaptığı ithalatta RMB üzerinden ödemelere ilk kez izin verileceğini, daha önce ödemelerin dolarla yapıldığını söyledi.

Irak Ulusal Yüksek Denetim Komitesi’nden yapılan açıklamada, söz konusu yeni önlemlerin RMB’nin uluslararası piyasadaki konumunun giderek daha önemli hale geldiğini gösterdiği ve bu önlemler sayesinde Irak ile Çin arasındaki ticaretin daha kolaylaştırılacağı bildirildi. Çin, Irak’ın en büyük ticaret ortağı konumunda bulunuyor.

NOT: RMB (Renminbi), Çin'nin resmi para birimi olan Çin Yuanı'nın kısa adıdır ve döviz kodu CNY’dir. Dünyadaki 6. uluslararası ödeme para birimi olan RMB, aynı zamanda Ekim 2016'dan bu yana resmi olarak beş SDR para biriminden de biridir.

IMF, Çin’in büyüme rakamını revize etti

 

Çin: ABD, Ukrayna'daki savaşın en büyük silah kaynağı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)