BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaiPhone 5 en yavaş akıllı telefon----

iPhone 5 en yavaş akıllı telefon

iPhone 5 en yavaş akıllı telefon
26 Haziran 2013 - 12:51 www.finansgundem.com

Dün borsada hisseleri hızla çakılan Apple'ın üstünde karabulutlar dolaşmaya devam ediyor

Tüketici gözlemci testleri, iPhone 5’in, piyasadaki en çok satan markalar arasındaki en yavaş akıllı telefon olduğunu gösteriyor.
Daily Mail’ın haberine göre işlem ve hafıza hızı ölçümleri için yapılan teknik testler, Apple’ın iPhone 5 ürününü İngiltere’deki en popüler yedi telefon arasında son sıraya koydu. Testlerin sonucu iPhone 5’in; oyun oynama, resimlerin düzenlenmesi ya da uygulamaların kullanılması gibi görevler açısından iki Samsung marka modelden ve Google, Sony, HTC ve Blackberry marka telefonlardan yavaş olduğunu gösterdi.

Which? isimli tüketiciler için ürün incelemesi yapan oluşuma göre listede ilk sırada yer alan Samsung Galaxy S4, neredeyse iPhone’dan iki kat daha hızlı. İncelemesinde Which?, Geekbench hız testleri olarak bilinen testleri kullandı. Test kapsamında en yüksek puanı alan telefon en hızlı telefon sayılıyor. Bu anlamda Samsung S4, 3.188 puan alırken, iPhone ise 1.664 puan aldı.

İşlemcinin hızı önem arz etse de, işlemcinin türü de önemli. Örneğin Samsung S4 dört çekirdekli 1.9 GHz hızında işlemciye sahipken, Apple ise çift çekirdekli 1.2 Ghz işlemciye sahip. Fakat Which?, işlemcilerin büyük olmasının her zaman daha iyi hıza sahip olacakları anlamına gelmediğini, bu yüzden tüm telefonları aynı teste tabi tuttuklarını belirtti.

Which? testin, standart bir hız derecelendirmesi sunulması adına akıllı telefon altyapıları arasında işlemci ve hafıza performanslarını ölçtüğünü belirtti. Which? ayrıca, bir telefonun yüksek bir Geekbench puanının olmasının, telefonun fotoğraf düzenleme, yüksek çözünürlüklü oyunların çalıştırılması ve sayısız uygulama arasındaki çoklu görev açısından iyi performans sergileyeceği anlamına geldiğini belirtti. Söz konusu listenin ikinci sırasında yer alan HTC One’ı, sırasıyla Sony Experia Z, Google Nexus 4, Samsung Galaxy Note 2, Blackberry Z10 takip etti. Hiç şüphesiz Apple’ın bu son baharda çıkarmayı planladığı bir sonraki iPhone ürününü gelişmiş bir işlemciyle bir üst seviyeye taşıyacağını belirten Which?, fakat şimdilik Samsung’un Galaxy S4 ürününün hız konusunda en önde olduğunu söyledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)