BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİnterpol'den skandal Türkiye kararı----

İnterpol'den skandal Türkiye kararı

İnterpol'den skandal Türkiye kararı
09 Mart 2018 - 09:51 www.finansgundem.com

Türkiye’nin, sistemine girdiği 72 bin FETÖ’cünün kaydını “siyasi” olduğu gerekçesi ile silen İnterpol, kırmızı bülten taleplerinde de aynı bahaneye sarılarak bülten başvurularını beklemeye aldı.

İnterpol, Türkiye'nin 2 Ağustos 2016'da İnterpol sistemine girdiği 72 bin FETÖ'cünün kaydını silerek Türkiye'ye tavrını ortaya koymuştu. Bu süreçte İnterpol, Türkiye'de darbe yapmaya kalkışan FETÖ üyelerinin pasaportlarının iptal edilerek sisteme kaydedilmesini 'siyasi' olarak nitelendirdi.

Böylece FETÖ'cülerin uluslararası takibi engellenirken, sisteme yeni veri girişi de kısıtlandı. Halbuki uluslararası hukukta devlet başkanları ve ailelerine silahlı bir girişim yapıldıysa, çok sayıda insan yaşamını yitirdiyse bu siyasi suç kabul edilmiyordu. Bununla da yetinmeyen İnterpol, kendi veri sisteminin haberleşme kanalı üzerinden üye ülkelerle doğrudan yazışmasını engellemek için üye ülkelere, 'Türkiye'nin 15 Temmuz ile ilgili taleplerine İnterpol üzerinden cevap vermeyin' telkininde bulunmuştu.

INTERPOL DOSYALARI BEKLETMEYE ALDI
 
Sabah Gazetesi'nden Erkam Çoban'ın haberine göre, Türkiye, yurtdışında olduğunu değerlendirdiği terör örgütü üyeleri için adli makamlarca acil yakalama talebinde bulundu. Eşzamanlı olarak FETÖ firarisi Adil Öksüz, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin eşbaşkanı Salih Müslüm, THKP-C Acilciler üyesi Mihraç Ural gibi isimlerin bulunduğu çoğu FETÖ, PKK-PYD-YPG'ye müzahir 50'ye yakın üst düzey terör örgütü üyesi ile ilgili kırmızı bülten çalışmaları başlattı. Hazırlanan dosyalar İnterpol'e gönderildi. İnterpol talepler doğrultusunda dosyaları 'siyasi' suç bahanesiyle bekletmeye aldı.

Kırmızı bülten talepleri bir an önce onaylansaydı İnterpol, kendisine üye 170 ülkeye bunu yayımlayacak ve Türkiye'yi haklı bulan birçok ülkede söz konusu teröristlerin aramasını başlatacaktı. 2013'te Türkiye'nin sadece bir dosyasını reddeden İnterpol, 15 Temmuz sonrası aldığı kararlarla 50'ye yakın terör örgütü üyesinin yakalanma kaygısı yaşamadan, mevcut pasaportları ile dolaşımına göz yummuş oldu.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • demirkan 10 Mart 2018 14:10

    İNTER POLE NE GEREKVAR.BİZDE İNTERPOLDEN ÇIKALIM.KENDİ İŞİNİ KENDİNGÖR.

  • Mehmet Ali Akben09 Mart 2018 10:00

    Eğri oturup doğru konuşalım. Şimdi bu şekilde eline silah almamış cayciyi öğretmeni memuru terörist ilan ederek interpolu babanın malı gibi keyfi kullanırsan adam da seni bloklar. Bir gecede eline asla silah almamış onbinlerce kişi birden teroriste dönüşebilir mi? Türkiye'de dönüşür arkadaş.

  • demirkan 10 Mart 2018 14:13

    senin dünyadan haberin yok. meclisi yunanmı bombaladı?. o kadar hain türemişki. nerdeyse vatan elden gidiyormuş.