BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİnternetten satılık müze!----

İnternetten satılık müze!

İnternetten satılık müze!
13 Kasım 2020 - 08:50 www.finansgundem.com

Afyonkarahisar’daki devlet müzesinin arsası 45 milyon TL’ye internette satışa kondu. Satış halinde önemli eserlerin bulunduğu müze boşaltılacak.

Afyonkarahisar'da arsası TOKİ tarafından özel bir şirkete satılan devlet müzesi arazisinin, “sahibinden.com” sitesine satışa çıkarıldığı öğrenildi. 8 bin 242 metrekare büyüklüğündeki yere, 45 milyon lira fiyat biçildi.

Müzenin içinde 9 metrelik Herkül heykeli dahil, çok sayıda eser bulunduğu belirtildi. Satış gerçekleşirse müze boşaltılacak. Ali Ekber Ertürk’ün Sözcü’deki haberine göre müzeyi satışa çıkaran emlakçı İhsan Göktepe, “Yeni müze bitmediği için mevcut müzeyi boşaltamadılar. Ama sahipleri arsayı satışa çıkardı. Müzenin içindeki eşyalar elbette satılık değil. Burada Herkül'ün 9 metrelik heykeli de var” dedi.

KONU TBMM’DE

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal da konuyu TBMM gündemine getirdi. Yeni müze yapımı için 2007'de TOKİ'yle anlaşıldığını, Kurtuluş Caddesi'nde bulunan mevcut müze arsasının da TOKİ'ye devredildiğini belirten Köksal, şöyle dedi:

“Kurtuluş Caddesi'ndeki mevcut müze 45 milyon liraya internet sitesinde satışa çıkarıldı. Yeni müzenin de inşaatı da tamamlanmadı. Bakanlık, inşaatın eksikleri olduğu gerekçesiyle inşaatı kendisinin bitireceğini ifade ediyor. Yeni müze yapılmadan ve üstelik TOKİ taahhüdünü yerine getirmeden, mevcut müze niçin satılıyor?”

Ünlü ressam Lütfü Günay hayatını kaybetti

Çin'de Bekarlar Günü'nde internet üzerinden devasa satış

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)