BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİnönü'nün hatırası satışa çıkıyor----

İnönü'nün hatırası satışa çıkıyor

İnönü'nün hatırası satışa çıkıyor
19 Haziran 2013 - 09:18 www.finansgundem.com

İnönü çiftinin Anadoluhisarı'ndaki Komodor Remzi Bey Yalısı kredi borcuna bağlı haciz yüzünden satılıyor

İnönü ailesinin sahibi olduğu İstanbul Anadoluhisarı'ndaki tarihi 'Komodor Remzi Bey Yalısı', Sevinç İnönü'nün kefil olduğu kredinin ödenmemesi nedeniyle yarın, 7.6 milyon lira muhammen bedelle satılıyor. Ekim 2007'de 81 yaşındayken hayatını kaybeden Erdal İnönü'nün ölümünden önce, eşi Sevinç İnönü ile kendi adlarına 1998'de kurdukları vakfın genel merkezi olan yalı için İnönü ailesi ve avukatlarının yaptıkları tüm girişimler sonuçsuz kaldı. Erdal ve Sevinç İnönü çiftini icralık yapan olaylar şöyle gelişti: Erdal İnönü'nün kayınbiraderi işadamı Selim Sohtorik, 1998 yılı eksper raporlarına göre 980 bin liralık 'Sapanca', 1 milyon 200 bin liralık 'Düden', 1 milyon 50 bin liralık 'Manyas' gemilerini satın almak için Emlakbank'tan kredi aldı. Sevinç İnönü'nün kefil olarak imza koyduğu kredi geri dönmedi. Bebek'teki daire ile Anadoluhisarı'ndaki yalının haczi için İstanbul 2'nci Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvuran avukatlar icra takibine geçtiler.
YARGITAY KARARIYLA İCRA
Sabah'tan Erhan Öztürk'ün haberine göre, bu kez her iki taşınmazın merkezi Anadoluhisarı'ndaki yalıda bulunan Sevinç ve Erdal İnönü Vakfı'na bağışlandığını ortaya çıktı. Bunun üzerine banka, alacak tahsilini engellemek için iki taşınmazı vakfa bağışlamakla suçladığı İnönü çifti aleyhine Beykoz 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde, tasarrufun iptali davası açtı. Sevinç İnönü ise mahkemeye verdiği dilekçede şunları kaydetti: "Vakfın kuruluş amacının 75 yıllık dolu bir yaşamı, maddi ve manevi birikimi, bilimsel ödülleri, yeni nesillere Komodor Remzi Bey Yalısı ile birlikte aktarmak istiyoruz. Bebek'te bulunan apartman dairesinin vakfa devredilmesinin nedeni, vakfa düzenli kira getirsin diyedir. Bizim mal kaçırmak gibi bir niyetimiz olmadı, olamaz..." Gayrimenkullerin devrinin kredi sözleşmesinden önce yapıldığına dikkat çeken mahkeme, tasarrufun iptali için borcun işlem tarihinden önce doğması gerektiğini vurgulayarak davayı reddetti. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu ise bankanın talebini yerinde bulunca 1972 yılında Erdal İnönü'nün satın aldığı Anadoluhisarı'ndaki yalının icra yoluyla satışa çıkartılmasına onay çıktı.
SEVİNÇ İNÖNÜ: BİZİ KANDIRDILAR
SABAH'a konuşan Sevinç İnönü gözyaşları içinde şunları anlattı: "Bu konuyu konuşmak istemiyorum. Çok üzgünüm. Bizi kandırdılar. Bugüne kadar çaldığım kapılar, yardım istediğim kişiler bir bir etrafımızdan kayboldular. Benim tek isteğim eşimin hatırasını yaşatmak. 3 milyon TL civarında gayrimenkullerim var. Takas yapsınlar, bana vakit versinler. Yetkililer bize biraz zaman versinler. Sosyal demokratlar, partili dostları, arkadaşları maalesef bu konuda hassasiyet göstermediler..."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)